Omladinska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Izabranici Miodraga Radulovića igrali su neriješeno sa selekcijom Gruzije u poslednjem kolu kvalifkacionog turnira u Švedskoj i sa tri boda osvojili drugo mjesto.



“Sokolićima“ je za plasman u narednu rundu uz bod u duelu sa Gruzijom bila neophodna pobjeda Ukrajine nad domaćinom turnira. Aktuelni prvak Evrope nije podbacio – Šveđani su savladani minimalnim rezultatom, pa je drugu poziciju u grupi zauzela naša selekcija.

Izabranici Miodraga Radulovića pokazali su na turniru u Švedskoj da mogu da se nose sa najboljim selekcijama Evrope. „Sokolići“ su upisali tri remija iako su u sva tri meča bili mnogo bolji od protivnika. Na otvaranju turnira nadigran je domaćin, u drugom kolu Ukrajina je bila na koljenima, dok je u poslednjem meču Gruzija uspjela da osvoji bod iako je svih 90 minuta bila u podređenom položaju.

Prije početka susreta sa Gruzijom naši omladinci znali su da ih i bod vodi u narednu rundu, ali nisu željeli da se oslanjaju na ishod drugog meča ugrupi. Krenuli su „sokolići“ ofanzivno pa su se prilike ređale jedna tza drugom. Seriju udaraca ka golu Gruzije otvorio je Vešović a nastavili Kacić, Maraš i Šćekić.

Nakon nekoliko pokušaja naša selekcija je u 18. minutu došla do prednosti. Odličnu akciju veznog reda pogotkom je krunisao Denković. Osam minuta kasnije prednost je mogla biti i duplirana ali je lopta nakon udarca Kacića završila pored gola.

Gruzija je uspjela da dođe do poravnanja, iz prve ozbiljnije pred golom Dabovića – mreža našeg gola zatresla se nakon udarca Ananidzea.

“Sokolići“ su nastavili da napadaju, pa su do odlaska na odmor Nikolić, Simunović i Kacić pokušali da pogode metu.

U nastavku susreta Radulovićevi izabranici su kontrolisali igru, držali loptu u svom posjedu što je rezultiralo osvajanjem boda neophodnog za nastavak kvalifikacija.

Prvo mjesto na kvalifikacionom turniru u Švedskoj osvojila je selekcija Ukrajine sa sedam bodova, dok se naša selekcija sa tri osvojena boda našla na drugom mjestu. Treće i četvrto mjesto dijele reprezentacije Gruzije i Švedske koje su osvojile po dva boda.

-------------------------------------------------------------------------------------

Gruzija – Crna Gora 1:1

Ljundskile – Stadion Starke Arvid.
Gledalaca: oko 500.

Sudija: Sajmon Li Evans (Vels)

Strijelci:
0:1 – Denković 18'
1:1 – Ananidze 32'

Žuti kartoni:
Šekiladze, Dzalamidze (Gruzija)
Denković, Filipović, Savić, Vešović, Matić, Simunović, Zonjić, Ajković (Crna Gora)

Sastavi:
Gruzija: Nioradze, Kvaškvadze, Kverkvelija, Bratčuli, Elizbarašvili, Dzalamidze, Ananidze, Šekiladze, Čapidze, Gugučija (Kačakidze (Kurdobabze)), Kobakhidze (Kakušadze).

Crna Gora: Dabović, Zonjić, Matić, Savić, Simunović, Nikolić, Vešović (Bulatović), Šćekić, Maraš (Ajković), Denković, Kacić (Filipović).