Premijerno kolo počinje duelom Iskre i Budućnosti.

Nova sezona Telekom 1.CFL, 13. po redu, počinje sjutra, 3. avgusta, duelom Iskre i Budućnosti u Danilovgradu. Dan kasnije sastaju se OFK Titograd - Rudar, Zeta - Petrovac i Grbalj - Lovćen, dok će kolo zatvoriti meč Sutjeske i Mornara u nedjelju 5. avgusta. 

U borbe za bodove krenuće, kao i prethodne sezone, deset klubova. Titulu šampiona brani Sutjeska, dok su Mornar i Lovćen povratnici u elitni rang crnogorskog klupskog fudbala. Barska i cetinjska ekipa domaće utakmice igraće van svojih matičnih stadiona. Mornar zbog neuslovnosti stadiona na Topolici, dok je stadion Lovćena u izgradnji.  

Fudbalski savez Crne Gore postigao je novi dogovor sa televizijskom kompanijom Arena sport, pa će ljubitelji fudbala i ove sezone biti u prilici da gledaju direktne prenose mečeva Telekom 1. CFL. Regionalna televizijska kuća prenosiće bar jednu utakmicu iz svakog od 36. prvenstvenih kola, dok će, u zavisnosti od rasporeda, na kanalima Arene sport biti moguće gledati i dva meča istog kola.

Već u prvom kolu Arena sport će od 17:30 časova direktno prenositi meč između Iskre i Budućnosti, dan kasnije na programu ove televizije gledaoci će direktno moći da prate duel OFK Titograda i Rudara od 18 časova.

Takođe, FSCG je u saradnji sa kompanijom MNE Sport obezbijedio livestream prenose utakmica Telekom 1.CFL koje u tom kolu neće biti prenošene na Areni sport. Svi livestream prenosi biće dostupni i na sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore.