Sudije sa jedinstvene liste za sezonu 2018/19 završile su danas redovni seminar koji se održava uoči početka jesenjeg dijela takmičarske sezone...

Tokom četvorodnevnog seminara u Beranama, sudije koje će voditi utakmice Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore, imali su testiranje poznavanja Pravila fudbalske igre i fizičke pripreme.

Sudijska komisija zadovoljna je učinkom najboljih crnogorskih sudija tokom seminira i ocijenila je da arbitri spremni dočekuju novu sezonu u senoriskim fudbalskim takmičenjima.

- Sudije sa nase najvece liste su pokazale standardno dobar nivo pripremljenosti, posebno u domenu fizicke spreme, gdje iz godine u godinu imamo sve bolje rezultate. Pored fizičke pripremljenosti testirano je i teoretsko poznavanje Pravila igre i rezultati ovog testiranja su zadovoljavajući. Kroz rad po grupama, u kome su učestvovale sudije i kontrolori suđenja, analizirali smo prethodnu sezonu. Na kraju analize donijeti su zajednički zaključci u cilju ujednačavanja kriterijuma suđenja, sa akcentom na bitne odluke. Smatramo da sudije potpuno spremne ulaze u novu sezonu, te da će se trend dobrog suđenja nastaviti i jos više nadograditi u predstojećoj sezoni, rečeno je iz Sudijske komisije uz komentar da su u Beranama imali korektne uslove za nesmetan rad tokom seminara.