Mlada reprezentacija Crne Gore upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - izabranici Dušana Vlaisavljevića savladali su selekciju Kazahstana, rezultatom 3:1.



Iako nisu pružili bilistavu igru u duelu sa Kazahstancima, mladi „sokoli“ su uspjeli da tri puta pogode metu što je bilo dovoljno da uknjiže novu pobjedu. Sa tri boda osvojena u Nikšiću, naša mlada reprezentacija izjednačila se sa selekcijama Švedke i Izraela ’ sve tri selekcije imaju po sedam bodova.

Kazahstanci su susret započeli u veoma ofanzivnoj formaciji i do prve izgledne prilike došli u drugom minutu – siguran pogodak nakon udarca Darabajeva zaustavila je stativa.

Na odgovor naše selekcije čekalo se do 11. minuta – mreža gostiju se zatresla nakon udarca Admira Adrovića sa desetak metara.

Do odlaska na odmor Kazahstanci su još jednom potpisali kapitulaciju. U 43. minutu Grbić je prošao po desnoj strani, uputio udarac koji je golman Otarbajev odbio do Marka Đurovića. Ofanzivni vezista naše selekcije iskoristio je priliku i poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

U nastavku susreta sjajne prilike da uvećaj u prednost naše selekcije propustili su Stefan Nikolić i Fatos Bećiraj – u oba navrata sjajno je intervenisao golman Kazahstana.

Mladi “sokoli“ su od 72. minuta imali igrača više, pošto je zbog svađe sa Bećirajem direktan crveni karton zaradio Korobov. Brojčanu nadmoć Vlaisavljevićevi izabrabici krunisali su u deset minuta kasnije – mreža gostiju zatresla se nakon fenomenalnog udarca Nemanje Nikolića lijevom nogom sa 20-tak metara.

Kazahstanci su uspjeli da smanje prednost naše selekcije u 84. minutu, pogotkom Abdukarimova.

--------------------------------------------------------------

Crna Gora – Kazahstan 3:1

Nikšić – Stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: 3.000.

Suduja: Ararat Čagarjan (Jermenija)

Strijelci
1:0 – Adrović 11'
2:0 – Đurović 43'
3:0 – Nemanj Nikolić 83'
3:1 – Abdukarimov 84'


Žuti kartoni:
Bojović, Martinović, Stefan Nikolić - Crna Gora
Šabalin, Šomko - Kazahstan

Crveni karton
Korobov 72' - Kazahstan

Crna Gora: Giljen, Božović, Lakićević, Bojović, Tomašević, Martinović (Novaković), Nemanja Nikolić, Đurović, Grbić (Stefan Nikolić), Adrović (Krstović), Bećiraj.

Kazahstan: Otarbajev, Korobov, Dautov, Šomko, Škot, Semjonov, Darabajev, Kenetajev (Abdukarimov), Šabalin (Čirkizov), Konjasabajev (Mužikov), Goloveškin.