Danas je u Kući fudbala u Podgorici održana treća sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su usvojli izvještaje komisija o proljećnjoj polusezoni u svim stalnim takmičenjima koja su u nadležnosti FSCG. Na sjednici je usvojen kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2018/2019, kojim je predviđeno da Telekom 1. CFL startuje 4. avgusta.

Izvršni odbor je usvojio i Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za prethodnu godinu sa izvještajem revizora i proslijedio ga Skupštini FSCG na usvajanje.

Na današnoj sjednici usvojene su propozicije svih takmičenja u organizaciji FSCG. Propozicije Druge lige, koja će od ove sezone brojati deset klubova, predviđaju da dvije posljednjeplasirane ekipe na kraju regularnog toka gube status drugoligaša. Njihovo mjesto zauzeće dvije najbolje ekipe iz baraža za popunu Druge lige.

Polufinalisti Kupa Crne Gore biće slobodni u prvom kolu (1/16 finala) narednog izdanja najmasovnijeg takmičenja, dok će u drugom kolu (1/8 finala) jedna ekipa biti slobodna. Promjene u sistemu takmičenja uslovljene su smanjenjem broja klubova koji učestvuju u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi Crne Gore.

Usvojen je i predlog odluke o taksma i troškovnicima za sezonu 2018/2109, kojim su uvećane takse svim službenim licima na utakmicama u organizaciji FSCG, kao i predlog o povećanju finansijske pomoći koju Savez upućuje klubovima Telekom 1. CFL i Drgue lige.

Odlukom Izvršnog odbora kadetska ekipa OFK „Berane“, koja nema predstavnike u seniorskoj konkurenciji na državnom nivou, takmičiće se u Kadetskoj ligi Crne Gore, dok će FK „Mladost Lješkopolje 1970“, osim u konkurenciji kadeta, imati ekipu i u Omladinskoj ligi.

Članovi IO prvihatili su predlog nastavka saradnje sa Arena sport telvizijom, kojim je predviđeno povećanje broja mečeva koje će ova regionalna medijska kuća direktno prenositi na svojim kanalima. Takođe, u cilju unaprijeđenja vizualnog identiteta i prepoznatljivosti takmičenja, prvihaćen je preldog idejnih rješenja logotipa za Telekom 1. CFL, Drugu ligu, Omladinsku ligu, Kadetsku ligu, Futsal ligu i Kup Crne Gore.

Na sjednici su usvojeni i zahtjevi FK „Mladost Lješkopolje 1970“, FK „Budućnost“ i FK „Petrovac“ za unaprijeđenje postojeće infrastrukture kojom raspolažu pomenuti klubovi.