Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Luksemburga rezultatom 3:2 u prvom prijateljskom meču koji je večeras odigran u Berbunu.

Izabranici Milorada Pekovića odigrali su dobo prvo poluvrijeme, otišli na odmor sa golom prednosti, da bi u nastavku domaćin u potpunosti preokrenuo rezultat.

Reprezentativci Luksemburga prvi su pronašli put do mreže rivala – grešku naše posljednje linije u 21. minutu susreta iskoristio je Vilar i udarcem sa pet metara donio prednost domaćinu.

Samo tri minuta kasnije uslijedio je odgovor „sokola“. Ubacivanje Roganovića iz slobodnog udarca i povratni pas Rakonjca na drugu stativu koristi Babić i udarcem glavom poravnava rezultat. U 28. minutu odličnu akciju Babića i Rakonjca u pogodak za prednost našeg tima pretvorio je Stanišić.

Domaći su u 61. minutu došli do izjednačenja i ponovo je pogotku prethodila loša intervencija naše odbrane. U strijelce se udarcem sa tri metra upisao Šhaus.

„Sokoli“ su pokušali da dođu do novog vođstva, imali dobre prilike preko Pavlićevića i Rakonjca, ali je njihove udarce dobrim intervencijama zaustavio Kips. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjem minutu regularnog toka susreta nakon starta Perišića i prestrogo dosuđene najstrožije kazne, koju je u pogodak pretvorio Vilar.

- Slabo smo ušli u utakmicu, protivnik je bio dosta agresivniji i uglavnom je imao loptu u svom posjedu. Ipak, kasnije smo zaigrali dobro, uspjeli da postignemo dva gola, imali i nekoliko šansi. Međutim, pravili smo i individualne greške i tako smo i primili gol u posljednjim trenucima utakmice. Osjetio se umor kod igrača, ali to nije opravdanje za ovaj poraz, kazao je selektor Peković.

Isti rivali odigraće u četvrtak revanš meč.

Luksemburg – Crna Gora 2:3

Stadion Rener, Berbunu.

Strijelci
1:0
– Nunjo Vilar 21', 1:1 – Anto Babić 24', 1:2 – Nikola Stanišić 28', 2:2 – Janik Šhaus 61', 3:2 – Nunjo Vilar (p) 90'

Luksemburg: Tim Kips, Igor Teles (od 65. Loris Bernardi), Aleks Sakras, Seid Korać, Kevin Danziko (od 83. Edin Osmanović), Dilan Kuete (od 50. Tiago Semedo), Rajan Lohei, Matias Olsen (od 71. Remi Jonatans), Magnus Hansen, Nunjo Vilar, Janik Šhaus.
Selektor: Manuel Kardoni.

Crna Gora: Vuko Vujović, Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Miloš Brnović (od 64. Zaim Divanović), Anto Babić, Slobodan Perišić, Matija Račić (od 68. Bogdan Rašo), Marko Rakonjac (od 87. Andrija Gluščević), Nikola Stanišić (od 34. Miro Korać (od 75. Pupović Andrej)), Petar Pavlićević, Miloš Ivančević.
Selektor: Milorad Peković.