CRNA GORA - UKRAJINA 1:1

Omladinska reprezentacija Crne Gore upisala je novi remi na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo koji se igra u Švedskoj. Izabranici Miodraga Radulovića podijelili su plijen sa selekcijom Ukrajine. Susret odigran u Udevali, u kom je aktuelni prvak Evrope bio u podređenom položaju, završen je rezultatom 1:1.



U drugom meču u našoj grupi u kom su snage odmjerili domaćin turnira, selekcija Švedske i Gruzija, nije bilo pogodaka. Nakon dva kola Ukrajina je prva na tabeli sa četiri boda. Drugo mjesto dijele Crna Gora i Švedska, dok je Gruzija na poslednjem mjestu sa jednim osvojenim bodom.

Naši omladinci krenuli su silovito od samog stata, pa je golman Ukrajine u prvih 15 minuta morao da interveniše čak četiri puta. Seriju napada na protivnički gol otvorio je Vešović, a nastavili Šćekić i Denković, koji je dva puta oprobao šut.

Na reakciju Ukrajinaca čekalo se sve do sredine poluvremena – šutirao je Fedotov ali je golman Dabović bio na visini zadatka. Ukrajinci, koji su stvorili samo jenom priprijetili u prvom dijelu, u nastavku su bili konkretniji.

Uvodni minuti nastavka bili su kobni za našu selekciju. Ukrajinci su došli do prednosti u 50. minutu iako prethodno nisu stvorili nijednu priliku. Vodeći pogodak za selkciju koju sa klupe predvodi Anatolij Buznik, postigao je Zadoja. 

Pogodak protivnika nije slomio „sokoliće“ koji su nastavili sa ofanzivnom igrom. Radulovićevi izabranici bili su bolji od protivnika, stvarali su prilike ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Osam minuta prije kraja susreta Ukrajina je ostala sa igračem manje. Zbog drugog žutog kartona pod tuš je ranije od ostalih morao Ovčinjuk. Brojčanu prednost „sokolići“ su uspjeli da iskoriste tri minuta kasnije. Odličnu akciju našeg tima pogotkom za izjednačenje krunisao je Marko Vešović udarcem glavom sa desetak metara nakon centaršuta Šćekić.

Do kraja susreta gledana je totalna opsada gola Ukrajine ali je rezultat ostao nepromijenjen. Pobjedu naše selekcije spriječila je prečka koja je zaustavila loptu koju je Matić iz kornera uputio direktno ka protivničkom golu.

Omladinska reprezentacija Crne Gore u poslednjem kolu turnira koje se igra u srijedu za protivnika ima selekciju Gruzije. U drugom meču sastaju se Ukrajina i domaćin turnira Švedska. Pobjeda u duelu sa Gruzijom našim omladincima donosi siguran plasman u narednu rundu kvalifikacija.

------------------------------------------------------------------------

Crna Gora – Ukrajina 1:1

Udevala – Stadion Rimersvalen.
Gledalaca: oko 800.

Sudija: Ovidiu Ane Hategan (Rumunija)

Strijelci:
0:1 – Zadoja 50’
1:1 – Vešović 85’


Žuti kartoni:
Bulatović, Simunović, Ajković (Crna Gora)
Sidročuk, Kaskov, Pavlov, Kravčenko (Ukrajina)

Crveni karton:
Olinjuk 82'

Sastavi:
Crna Gora: Dabović, Zonjić, Matić, Savić, Simunović, Nikolić, Vešović, Šćekić,  Maraš (Radović), Denković (Ajković), Bulatović (Kacić).

Ukrajina: Levčenko, Polišćuk, Partsvanija, Prima, Fedotov (Ovčinjikov), Sidorčuk (Vorobjev), Zadoja, Karasjuk, Kaskov (Kravčenko), Pavlov, Olinjuk.