MOGREN DO VRHA NAPUNIO MREŽU JEZERA I PREUZEO ČELO TABELE

Od deset golova koji su danas postignuti na prvoligaškim terenima, čak šest su postigli igrači Mogrena koji su zahvaljujući fantastičnoj pobjedi nad Jezerom stigli do čela tabele T-Com prve lige Crne Gore. Ubjedljivih 6:1 u Rožajama omogućilo je Budvanima da pobjegnu tri boda najbližem pratiocu Grblju, koji je na Zlatici poražen od Koma rezultatom 1:0.

Nakon velike pobjede nad Zetom u prošlom kolu, iz Jezera su najavili da će pokazati zube i popularnom "timu snova" iz Budve. Njihova želja srušena je već u prvom poluvremenu kada su gosti postigli tri gola - dva puta pogodio je Balša Božović, a jednom kapiten Gluščević. Domaćin je uspio da uzvrati preko Milonjića u 50. minutu ali to nije bilo dovoljno da se spriječi katastrofa, pošto se mreža Plavljana tresla još tri puta. Upisali su se Radulović, Zec i Ćetković.

Mogren je i jedini tim koji je uspio da slavi na gostovanju u ovom kolu. Lider Grbalj poražen je na Zlatici od čvrstog sastava Koma. Pobjedu domaćinu donio je Karadžić, tri minuta prije kraja utakmice. Veliko slavlje viđeno je i u Tuzima, gdje je Dečić savladao Sutjesku golom Adisa Đokovića i tako prekinuo crnu seriju od sedam uzastopnih poraza. Lovćen je nastavio da ređa uspjehe, a na "Obilića poljani" ovog puta pao je Petrovac kojem je presudio Radunović. Derbi sjevera, između Jedinstva i Rudara završen je bez golova.

Derbi 13. kola igra se danas na "Trešnjici" gdje se sastaju dosadašnji šampioni Crne Gore - Zeta i Budućnost. Utakmica počinje u 13:00 časova.

REZULTATI

Jezero – Mogren 1:6

0:1 - B.Božović 19’
0:2 - Gluščević 29’
0:3 – B.Božović 41’
1:3 - Milonjić 50’
1:4 - Radulović 65’
1:5 - Zec 77’
1:6 - Ćetković 90’


Lovćen – Petrovac 1:0
1:0 - Radunović 57’

Dečić – Sutjeska 1:0
1:0 - A.Đoković 73’

Jedinstvo – Rudar 0:0

Kom – Grbalj 1:0
1:0 - Karadžić 87’

Nedjelja

Zeta – Budućnost (13:00)