Fudbaleri Petrovca izborili su opstanak u Telekom 1. CFL dok je Lovćen, nakon godinu dana takmičenja u Drugoj ligi, vratio status prvoligaša.

Petrovac je, nakon ubjedljive pobjede ostvarene u srijedu na gostovanju u Leškopolju, pred svojim navijačima remizirao sa ekipom Mladosti. Domaći su već u petom minutu došli do prednosti preko Kalezića, da bi Mladost Lješkopolje golovima Muhovića u 53. i 56. minutu preokrenula rezultat. Konačnih 2:2 na stadionu pod Malim brdom postavio Stefan Đorđević u sudijskoj nadoknadi vremena.

Najstariji crnogorski fudbalski klub, cetinjski Lovćen, vratio je status prvoligaša nakon samo jedne sezone provedene u Drugoj ligi. Cetinjani su do promocije u elitno takmičenje stigli pobjedom u revanšu sa Kom Eurozoksom. Nakon prvog meča koji je odigran na Zlatici i završen bez pogodaka Lovćen je pred svojim navijačima došao do najvažnije pobjede u sezoni. Domaći su do prednosti došli pogotkom Markovića u 23. minutu, da bi u 42. minutu Đukić donio izjednačenje gostima. Konačan rezultat susreta postavio je Marko Đurović udarcem sa bijele tačke u 56. minutu susreta.

Naredne sezone u elitnom takmičenju crnogorskog fudbala takmičiće se Sutjeska, Budućnost, Mladost, Grbalj, Rudar, Zeta, Iskra, Petrovac, Mornar i Lovćen. 

Rezultati
Lovćen – Kom Eurozox 2:1 (prvi meč 0:0)
Marković 23', Đurović 56' (p) – Đukić 42'
Petrovac – Mladost Lješkopolje 2:2 (prvi meč 3:0)
Kalezić 5', Đorđević 90'+3' – Muhović 53', 56'