Selektor Ljubiša Tumbaković i Marko Janković iznijeli svoja očekivanja uoči duela sa Slovenijom.

Fudbaleri Crne Gore sjutra dočekuju Sloveniju u meču koji je posljednja provjera uoči početka Lige nacija u septembru.

Selektor Ljubiša Tumbaković na današnjoj pres konferenciji kazao je da se nada pobjedi koja može biti važna za atmosferu u reprezentaciji.

- Protiv Slovenije ćemo probati da sa grupom igrača koje imam na raspolaganju napravimo nešto što bi uticalo na ambijent i atmosferu za septembarski start Lige nacija. Istina je da ćemo u septembru biti jači kada budemo kompletni, ali će se na atmosferu osjetiti ako rezultat bude prisutan. Nema selektora koji ne želi rezultat, želim ga i ja protiv Slovenije, kazao je selektor Tumbaković.

U redovima ,,hrabrih sokola“ zbog povreda neće biti 11 igrača, ali će i Slovenija biti oslabljena.

- I ekipa Slovenije će biti oslabljena neigranjem nekoliko igrača. Oni će pokušati da dodatno naprave kompenzaciju u kvalitetu preko angažovanja. Očekujem da budemo ravnopravni i uz ambijent i atmosferu napravimo dobar rezultat. U junu prošle godine pobijedili smo Jermeniju, čuo sam da je to prva pobjeda u tom terminu. Volio bih da sjutra pobijedimo nekog u junu i u prijateljskom meču, istakao je selektor.

Dobrom rezultatu se nada i ofanzivni vezista Marko Janković.

- Želimo da pobijedimo pred našim navijačima. Nekoliko nama bitnih igrača propstiće meč, ali tu je nova grupa igrača koja će probati da se nametne selektoru i pokaže mu da može da računa na njih. Tu su i igrači koji su od ranije u reprezentacijii i na njima je obaveza i zadatak da pokažu zašto imaju takav status, smatra Janković.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, pitanje motivacije se ne postavlja.

- Ubijeđen sam da, kada igramo za reprezentaciju, motiva ne fali. Samo igranje je veliki podstrek za sve nas i obaveza. Siguran sam da ćemo dati svoj makimum, poručio je fudbaler Partizana.

Utakmica između Crne Gore i Slovenije počinje u 20:15 časova. Glavni sudija će biti Igor Pajić iz Hrvatske, dok će mu asistirati Ivica Modrić i Bojan Zobenica.