Komisija za žalbe za licenciranje FSCG je, na sjednici održanoj 25.05.2018. godine, odlučivala po žalbama FK „Budućnost“, FK „Grbalj“ i FK „Zeta“ na odluke prvostepene Komisije za licenciranje.

Komisija je, nakon razmatranja uloženih ćalbi i prateće dokumentacije, usvojila žalbu FK „Budućnost“ i izdala klubu licencu za nastup u UEFA takmičenjima. FK „Budućnost“ će se pridružiti FK „Sutjeska“, FK „Mladost“ i FK „Rudar“ koji su u prvostepenom postupku dobili UEFA licencu.

Žalbe FK „Zeta“ i FK „Grbalj“ su odbijene kao neosnovane jer ovi klubovi nijesu u propisanim rokovima ispunili svoje finansijske obaveze i dostavili potrebnu dokumentaciju.

Ispitivanje i ocjena ispunjenosti kriterijuma u okviru sistema licenciranja vrši se u skladu sa FSCG Pravilnikom o licenciranju klubova za klupska takmičenja u organizaciji UEFA, UEFA-nim Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju i UEFA Standardom kvaliteta licenciranja klubova, kojima su propisana načela i postupci ocjenjivanja ispunjenosti kriterijuma i upravljanja sistemom licenciranja.

UEFA će, u skladu sa sistemom finansijskog fer pleja, i dalje nastaviti da vrši finansijski monitoring klubova koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem.

Odjeljenje za licenciranje FSCG
Menadžer,
Ana Raspopović