Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je u Loveču sa odgovarajućom selekcijom Bugarske - 1:1. "Sokolići" su uspjeli da odnesu bod sa teškog gostovanja zahvaljujući prije svega majstoriji Marka Đurovića i bravurama golmana Vladana Giljena.

Oba tima su u utakmicu ušla veoma oprezno, pa prvo poluvrijeme nije donijelo velika uzbuđenja. U drugom poluvremenu selektor domaćih Ivan Kolev ubacio je još jednog napadača, što je Bugarska iskoristila da pritisne protivnika. Ofanzivna taktika isplatila se u 66. minutu kada je sudija Noris poklonio jedanaesterac domaćem timu, iako se prekršaj Tomaševića dogodio van kaznenog prostora. Najbolji igrač Bugarske Baltanov smjestio je loptu pod prečku.

Samo pet minuta kasnije škotski sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku, ali je ovog puta Giljen bio uspješniji od napadača Bugarske. Odbrana golmana Sutjeske dala je krila našoj selekciji koja je samo četiri minuta kasnije stigla do izjednačenja. Posao je odradio tandem Lovćena - Stevović je glavom proslijedio loptu do Đurovića, koji je fantastičnim udarcem sa desne strane postigao jedan od najljepših golova u Evropi ove sezone.

Finiš utakmice nije donio veća uzbuđenja, pa su se oba tima zadovoljila osvojenim bodom. Narednu kvalifikacionu utakmicu naš tima igra u srijedu, kada će u Nikšiću ugostiti selekciju Kazahstana.



Bugarska - Crna Gora 1:1

Loveč - Gradski stadion.
Gledalaca: 5.000.

Sudija: Juan Noris (Škotska).

Golovi
1:0 - Baltanov 68' (p)
1:1 - Đurović 77'

Žuti kartoni
Baltanov, Kolev, Delev - Bugarska
Lakićević, Kecojević, Adrović, Tomašević, Bećiraj, Bulajić - Crna Gora

Bugarska: Kirev, Ganev, Stoev, Filipov, Cvetanov (Petakov), Vidanov (Petkov), Kolev, Cačev (Tošev), Baltanov, Ognjanov, Delev.

Crna Gora: Giljen, Lakićević, Martinović (Bulajić), Bojović, Tomašević, Božović, Kecojević, Grbić (Stevović), Adrović, Bećiraj (S.Nikolić), Đurović.