U prostorijama FSCG održana pres konferencija uoči finala Kupa Crne Gore.

Treneri i kapiteni Mladosti i Igala optimisti su uoči sjutrašnjeg finala Kupa Crne Gore.

Mladost će se naći u finalu treći put u posljednjih pet godina, a do sada je jednom osvojila trofej najmasovnijeg takmičenja.

- Ne želim da dajem velika obećanja i govorim da ćemo osvojiti Kup Crne Gore. Svakako da je želja svih nas u klubu da prigrabimo ovaj trofej, ali iz iskustva znam da favorit uvijek ne pobjeđuje. Imamo određenih problema sa povredama igrača, ali sam siguran da Mladost ima dovoljno igrača da možemo napraviti dobar rezultat, rekao je na jučerašnjoj pres konferenciji Aleksandar Miljenović, trener Mladosti.

Slično razmišlja i Mirko Raičević, kapiten Mladosti.

- Dug je bio put do finala, u kojem ćemo ići na pobjedu. Želimo da osvojimo jedan od dva trofeja u sezoni, to bi nam mnogo značilo. U ovakvim utakmicama izrazitog favorita nema, slaviće ona ekipa koja bude više koncentrisana i koja bude više željela pobjedu. Favoriti smo ,,na papiru“, tu ulogu treba dokazati i na terenu, istakao je Raičević.

Igalo je drugoligaš i zbog toga je u očima mnogih autsajder u ovom finalu. Ipak, trener Dušan Jevrić je optimista.

- Ovo je velika prilika za klub kao što je Igalo. Igrači su veoma motivisani, žele da u ovom finalu daju sve od sebe i da zajedno sa navijačima proslave osvajanje trofeja. Mislim da smo blizu toga. Očekujem kvalitetnu utakmicu, igramo protiv kluba koji je za respekt u svakom smislu. U takvom meču želimo da ispunimo nemoguću misiju, da Igalo prvi put u klupskoj istoriji osvoji trofej Kupa, kazao je Jevrić.

Kapiten Igala Jovan Simović potencirao je ranije rezultate njegove ekipe u Kupu.

- Nadam se pobjedi u finalu, iako to možda zvuči pretenciozno jer slovimo za autsajdera u ovoj utakmici. Međutim, u dvomeču sa Grbljom u polufinalu pokazali smo da itekako možemo da se nosimo sa ekipama iz prve lige. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i na kraju se radovati, što da ne. Sportski je nadati se osvajanju trofeja. Znamo da neće biti lako, Mladost ima veoma kvalitetnu ekipu, rekao je Simović.

Finale Kupa Crne Gore igra se u srijedu od 20.30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Ulaz je slobodan.