Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa Švedskom u prvom meču kvalifkaciong turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo koji se održava u Švedskoj. U drugom meču grupe 12, reprezentacija Ukrajine upisala je minimalnu pobjedu u duelu sa Gruzijom.


„Sokolići“ su na startu turnira u Švedskoj nadigrali domaćina, ali dobra igra nažalost nije krunisana osvajanjem tri boda. Izabranici Miodraga Radulovića imali su veći broj prilika od „vikinga“, poslednju u sudijskoj nadoknadi, ali je mreže domaćina ostala netaknuta.

Prvo poluvrijeme obilježila je ofanzivna igra naše selekcije, koja je natjerala domaćina da svim snagama brani svoj gol. Mreža domaćina ostala je netaknuta zahvaljujući golmanu Friku koji je dobro intervenisao u dva navrata, dok su Matić i Šćekić iz izglednih pozicija šutirali pored gola.

Sve što su Šveđani prikazali u prvom dijelu bio je neprecizan udarac Larsona u samom finišu.

U nastavku susreta naši omladinci su zagospodarili terenom i u svim elementima nadigrali protivnika. „Sokolićima“ je nedostajalo sreće da terensku nadmoću krunišu pogotkom.

Sredinom drugog dijela Matić ponovo zaprijetio udarcem iz daljine, da bi u poslednjem minutu golman domaćih Frik krajnjim naporom zaustavio udarac Vešovića sa ivice kaznenog prostora.

U narednom kolu koje se igra za dva dana naša selekcija odmjeriće snage sa Ukrajinom, dok će domaćin Švedska za protivnika imati selekciju Gruzije.

----------------------------------------------------------------------------------

Švedska – Crna Gora 0:0

Ljundskile – Stadion Starke Arvid
Gledalaca: oko 500.

Sudija: Sajmon Li Evans (Vels)

Žuti kartoni:
Janson, Erikson (Švedska)
Filipović, Matić, Savić, Maraš (Crna Gora)

Sastavi:
Švedska: Frik, Bjorkstrom, Lans, Molestram, Stenstrom, Besara, Kacaniklic (Fosberg), Kaludra (Lundgren), Lundberg, Erikson (Aziz), Larson.

Crna Gora: Dabović, Zonjić, Matić, Savić, Simunović, Nikolić, Vešović, Šćekić, Maraš (Kacić), Denković (Ajković), Filipović (Bulatović).