,,Hrabri sokoli“ odradili drugi trening na pripremama za BiH i Sloveniju.

Fudbaleri Crne Gore odradili su danas drugi trening uoči prijateljskih mečeva sa BiH i Slovenijom.

Ekipi su se priključili Adam Marušić i Nebojša Kosović, Marko Simić dolazi sjutra, dok će Vladimir Jovović stići u nedjelju i timu se priključiti u Sarajevu.

Na brifingu sa predstavnicima medija razgovarao je selektor Ljubiša Tumbaković, koji se nada da će u naredne dvije utakmice šansu dobiti svi koji budu spremni.

- Pokušaćemo da igraju svi. Imamo 22 igrača, na svakom susretu imamo po šest zamjena, tako da ćemo pokušati svim igračima da damo šansu. Ovo je posljednje okupljanje u ovoj sezoni. Imamo situaciju u kojoj imamo grupu igrača koja prvi put igra za reprezentaciju, ali u isto vrijeme moramo biti relani i reći da su to igrači koji su bili praćeni u proteklom periodu. Čekalo se vrijeme da i oni dobiju neku svoju šansu. Tu mislim na Luku Mirkovića i Denija Hočka, koji su bili aktuelni još prije dvije i po godine kada sam ja došao, nametnuli su se Lončar i Bakrač, koji su bili dio šampionske ekipe Sutjeske, kazao je selektor Tumbaković.

U odnosu na prvobitni spisak, u sljedeće dvije utakmice neće biti čak devetorice igrača.

- Koga nema, bez njega se može i mora. Tako ćemo i da se ponašamo, bez obzira što je Bosna u standardnom sastavu, jer su im se, po posljednjim informacijama koje imamo, svi igrači odazvali. Mi idemo sa ekipom koja će probati da parira i da ostavi što bolji utisak. Naravno, probaćemo i mi da napravimo što bolji rezultat, dodao je selektor.

Tumbaković se osvrnuo i na potencijalni ,,problem“ kada je riječ u prijateljskim utakmicama u junskom terminu.

- Uvijek je najteže pripremiti glavu igračima. Mi možemo da ih treniramo i to je lakši dio posla. Ja već treći jun zaredom okupljam ovdje igrače, izuzimajući prošle godine kvalifikacioni meč sa Jermenijom, jedva smo sastavljali ekipu. Pa i sad je tako, jer je ipak za našu selekciju kada ne dođe devet igrača jedan problem. Ali, moram da priznam da je sada lakše nego da smo došli u kompletnom sastavu. Ti igrači bi razmišljali da odu na godišnji odmor, a ipak ova grupa fudbalera pokušaće da se nametne i da odigra dobre utakmice i da iskoriste to što im dajemo šansu, poručio je Tumbaković.

,,Sokoli“ će i sjutra raditi na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Početak treninga je u 17.30 časova, pola sata ranije održaće se brifing sa novinarima.