Centar za edukaciju trenera FSCG obavještava trenere svih kadetskih i omladinskih ekipa u Crnoj Gori da će se u petak, 01.06.2018. godine sa početkom u 12:30 časova u Kući fudbala u Podgorici održati seminar na temu fizičke pripreme fuidbalera (fitnes seminar).

Tokom seminara biće riječi o različitim temama posvećenim fizičkoj pripremi igrača ali i procesu licenciranja za sljedeću takmičarsku sezonu.

Prezentaciju tesitranja igrača mlađih reprezentativnih selekcija obradiće Sead Krdžalić dok će koordinator Vameval testiranja Boris Ljutica prezentovati rezultate jednogodišnjeg testiranja klupskih selekcija (uzrasti od U-13 do U-17).  

Dr Kosta Goranović održaće predavanje na temu „Razvoj kondicije kod mladih fudbalera“. Direktor Centra za edukciju trenera Dr Niko Raičković imaće predavanje posvećeno procesu UEFFA licenciranja.

Treneri kadetskih i omladinskih ekipa na državnom nivou obavezni su da prisustvuju seminaru jer u suprotnom neće moći da se licenciraju za narednu takmičarsku sezonu 2018/2019. Za sve ostale trenere seminar je otvoren.