Fudbaleri Mogrena i Lovćena i dalje vode mrtvu trku za prvo mjesto T-Com 1.CFL - aktuelni šampion je deklasirao Berane na svom terenu sa 4:0, dok je Lovćen na Cetinju bio bolji od Mornara sa 1:0, pa oba tima na kratak predah idu sa 22 osvojena boda u prvih devet kola. Bod manje od vodećeg tandema ima Budućnost, koja je u Radanovićima deklasirala Grbalj sa 4:0.

Grbalj - Budućnost 0:4
U Radanovićima je viđena demonstracija sile - Budućnost je sa 4:0 savladala Grbalj u gostima i tako održala zaostatak za liderima šampionske trke Mogrenom i Lovćenom. Podgoričani su do vođstva stigli već u drugom minutu kada se Ivan Vuković najbolje snašao u gužvi pred protivničkim golom. Pola sata kasnije Bećiraj je odlično probio po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Delića koji je duplirao prednost.
U drugom poluvremenu Bećiraj je i sam uspio da se upiše u listu strijelaca, nakon odličnog solo-prodora po desnom krilu. Tačku na meč stavio je Vuković u 60. minutu kada je glavom sproveo centaršut Delića u nebranjeni dio mreže.

Mogren - Berane 4:0
Aktuelni šampion je bez problema opravdao ulogu favorita protiv Berana. Gosti su u Budvi brojali do četiri, a pobjednik je odličen već u prvom poluvremenu kada su Milić, Božović i Gluščević izrešetali protivničku mrežu. "Poker" domaćina zaokružio je Božo Milić svojim u 55. minutu svojim drugim golom na utakmici, a šestim u sezoni.
Mogren je tako zadržao prvo mjesto na tabeli, zahvaljujući boljoj gol razlici od Lovćena.

Lovćen - Mornar 1:0
Ne nazire se kraj fantastičnoj seriji Lovćena - četa Brana Milačića savladala je na "Obilića poljani" i fenjeraša Mornar i održala korak za prvim favoritom šampionata.
Cetinjani su bili mnogo bolji rival, ali tokom većeg dijela meča nisu imali rješenje za raspoloženog golmana Barana Kljajevića. U prvom poluvremenu odlične šanse propustili su Adrović, Tatar i Jablan, što su gosti umalo kaznili sredinom nastavka kada je Mirković pogodio stativu domaćeg gola. Gol odluke stigao je 20 minuta prije kraja regularnog toka, kada je Perutović matirao Kljajevića i donio svom timu sedmu pobjedu u sezoni.

Zeta - Rudar 0:1
Nakon dva uzastopna poraza, Rudar se pobjedama vratio u Golubovcima. Prvo poluvrijeme na "Trešnjici" nije donijelo mnogo uzbuđenja, dok je u nastavku do izražaja došao veći kvalitet gostujućih fudbalera. Pljevljaci su stvorili veliki broj prilika za gol, ali je odbrana Zete, na čelu sa raspoloženim golmanom Đurovićem, odolijevala do 86. minuta kada je Nestorović pogodio za tri boda.

Kom - Dečić 0:1
Poput Lovćena, i Dečić je nastavio da niže iznenađenja - nakon remija sa Mogrenom, tim iz Tuzi upisao je i veliku pobjedu na gostovanju Komu čime se popeo na visoko peto mjesto na tabeli.
Gol odluke stigao je četiri minuta prije kraja utakmice, kada je mrežu domaćina pogodio Ferid Idrizović.

Petrovac - Sutjeska 1:0
Prvi put ove sezone Petrovac je pobjegao iz opasne zone - u sudaru dva najprijatnija iznenađenja prošlogodišnjeg šampionata više sreće imao je domaćin koji je slavio zahvaljujući golu Baraća u 16. minutu.

Sutjeska je tako doživjela treći poraz u posljednja četiri kola, a čak peti ove sezone. Rezultatsku krizu kraj Bistrice najbolje oslikava podatak da su Nikšićani prošle sezone u prvenstvu doživjeli ukupno šest poraza.

Rezultati

Zeta - Rudar 0:1
0:1 - Nestorović 84'

Lovćen - Mornar 1:0
1:0 - Perutović 70'

Mogren - Berane 4:0
1:0 - Milić 13'
2:0 - Božović 36'
3:0 - Gluščević 41'
4:0 - Milić 55'

Petrovac - Sutjeska 1:0
1:0 - Barać 16'

Kom - Dečić 0:1
0:1 - Idrizović 86'

Nedjelja
Grbalj - Budućnost 0:4
0:1 - I.Vuković 2'
0:2 - Delić 32'
0:3 - Bećiraj 51'
0:4 - I.Vuković 60'