Pobjeda Lovćena na gostovanju Rudaru obilježila je osmo kolo T-Com 1. CFL. Aktuelni šampion, ekipa Mogrena, osvojila je bod na gostovanju Dečiću, kao i Grbalj koji je remizrao sa Mornarom. Nove prvenstvene pobjede upisali su Sutjeska u duelu sa Komom i Zeta koja je slavila na gostovanju u Beranama. U posljednjoj utakmici kola Budućnost je savladala Petrovac.

Rudar – Lovćen 0:1
Ekipa Lovćena još jednom je potvrdila da je hit sezone. Cetinjani su u derbi meču osmog kola nanijeli drugi uzastopni poraz ekipi Rudara. Pljevljaci nisu uspjeli da se oporave od poraza u duelu sa Grbljem, što su izabranici Branislava Milačića itekako znali da iskoriste.
Minimalnu pobjedu ekipi sa Obilića poljene obezbijedio je iskusni napadač Ivan Jablan pogotkom u drugom minutu susreta.

Dečić – Mogren 1:1
Aktuelni šampion uspio je da osvoji bod u Tuzima iako je sve do samog finiša susreta bio na rubu poraza. Ekipa Dečića bila je mnogo bolji riva, stvorila veći broj prilika ali su Budvani ipak uspjeli da ostanu neporaženi. Velike zasluge za osvajanje jednog boda idu na račun golmana Ivana Janjuševića koji je u nekoliko navrata bravuroznim intervencijama spašavao svoj tim.
Domaćin je došao do prednosti pogotkom Spanulovića u 23. minutu, da bi konačan rezultat susreta pogotkom iz slobodnog udarca u 84. minutu postavio Balša Božović.

Budućnost - Petrovac 3:2
Fudbaleri Budućnosti savladali su Petrovac, ali su se ponovo namučili da dođu do sva tri boda. Meč sa aktuelnim osvajačem Kupa odigran je po sličnom scenariju koji je viđen u duelu sa Mornarom - plavo-bijeli su došli do pobjede u finišu susreta iako su imali dva gola prednosti.
Budućnost je do prednosti došla nakon deset minuta igre - mrežu Petrovčana zatresao je Ćetković. Prednost domaćina udvostručio je Ivan Vuković u desetom minutu nastavka. Uslijedio je pad u igri izabranika Mihaila Ivanovića, što su gosti znali da iskoriste. Divanović je u 66. minutu smanjio prednost domaćina, da bi šest minuta kasnije Miljan Radović poravnao rezultat. Plavo-bijeli su do pobjede došli osam minuta prije kraja susreta - treći pogodak vrijedan tri boda za odmaćina postigao je Ivan Delić.

Mornar – Grbalj 3:3
Fudbaleri Mornara uspjeli su da osvoje bod u duelu sa raspoloženim Grbaljnima iako su morali da jure i dva gola zaostatka. Posao Baranima bio je dodatno otežan jer je Miloš Đalac morao u svlačionicu prije isteka regularnog toka.
Izabranici Saše Petrovića odigrali su sjajno u prvom dijelu susreta i  do odlaska na odmor stekli dva gola prednosti – mrežu domaćina pogodili su Bošković i Matić. Nastavak susteza obilježila je bolja igra domaćih koji su došli do izjednačenja golvima Mirkovića i Meštera. U 60. mintu Radulović je vratio prednost gostima, da bi 12. minuta kasnije Mirković postavio konačan rezultat susreta.

Sutjeska – Kom 1:0
Fudbaleri Sutjeske uspjeli su da se oporave od teškog poraza od Mogrena u prošlom kolu i upišu novu prvenstvenu pobjedu. Nikšićani su na svom terenu savladali savladlai ekipu Koma, koji su upisali četvrti uzastopni poraz ove sezone.
Minimalnu pobjedu Nikšićanima obezbijedio je Krsto Zvicer pogotkom sa bijele tačke u 30. minutu susreta.

Berane – Zeta 1:2
Fudbaleri Zete upisali su drugu ovosezonsku pobjedu na gostovanju Beranama. Tim iz Golubovaca došao je do pobjede zahvaljujući raspoloženom Koraću koji je postigao oba pogotka za svoj tim.

Rezultati

Sutjeska – Kom 1:0

1:0 - Zvicer 30' (p)

Dečić – Mogren 1:1
1:0 - Spanulović 23'
1:1 - Božović 84'


Mornar – Grbalj 3:3

0:1 - Bošković 18'
0:2 - Matić 40'
1:2 - Mirković 51,
2:2 - Mešter 53'
2:3 - Radulović 60'
3:3 - Mirković 72'


Berane – Zeta 1:2
0:1 - Korać 27,
1:1 - Lalević 41'
1:2 - Korać 60'


Rudar – Lovćen 0:1

0:1 - Jablan 2'

Budućnost – Petrovac 3:2
1:0 - Ćetković 10'
2:0 - I.Vuković 55'

2:1 - Divanović 66'
2:2 - Radović 72'
3:2 - Delić 82'