Crna Gora je na tužan način završila san o drugoj rundi - Danska je u Nikšiću bila bolji tim od "sokolića" i slavila sa ubjedljivih 8:1.

Na Gradskom stadionu kraj Bistrice se dogodilo upravo ono na šta je naš selektor Ljubomir Petrović upozoravao proteklih dana - naša djeca nisu imala snage za tri jake utakmice u tako kratkom intervalu, dok Danci nisu imali milosti za već poraženog protivnika.

Naša selekcija odlučno je krenula ka golu protivnika i bila bolji tim u uvodnih deset minuta utakmice, ali Nikolić i Raičević nisu uspjeli da pogode iz dobrih prilika. U trenutcima dominacije našeg tima stigao je gol za Dance - Zohore je u sumnjivoj ofsajd poziciji primio dugu loptu Petersena i bez problema matirao Radovića.



Naša selekcija je pokušavala da uzvrati, ali je potpuna kapitulacija stigla pet minuta prije kraja prvog poluvremena kada je prvo Gertsen duplirao prednost svog tima, nakon čega je Zohore samo minut kasnije osudio naš tim na poraz. Crna Gora je uspjela da uzvrati preko Raičevića, čiji je gol, makar na trenutak vratio nadu našem timu da može napraviti podvig.

Srce ovog puta nije bilo dovoljno, jer je našem timu ponestalo snage, što je Danska maksimalno iskoristila. I u ovom dijelu igre blistao je Zohore koji je prvo asistencijom za Gitkjera, a potom i trećim golom na meču zaslućio aplauze nikšićke publike. Do kraja se dva puta upisao i Jesnen, dok je tačku na meč stavio Fišer u sudijskoj nadoknadi.

Crna Gora je tako završila takmičenje na posljednjem mjestu treće grupe sa dva osvojena boda. Prvo mjesto pripalo je Hrvatskoj, kao drugoplasirana dalje ide Belgija, dok je treće mjesto pripalo reprezentaciji Danske.



Danska - Crna Gora 8:1

Nikšić - Gradski stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: 1.000.

Sudija: Hau Džons (Vels).

Golovi
1:0 - Zohore 28'
2:0 - Gertsen 36'
3:0 - Zohore 37'
3:1 - Raičević 39'
4:1 - Gitkjer 43'
5:1 - Zohore 57'
6:1 - Jensen 62'
7:1 - Jensen 68'
8:1 - Fišer 80'

Žuti kartoni

Redsted, Pedersen - Danska
Isljami, Raičković - Crna Gora


Danska: Ferdnandez, Redsted, Larsen, Holst, Durmisi, Gertsen (Lindberg), Pedersen, Gitkjer, Hansen (Amankva), Zohore (Fišer), Jensen.

Crna Gora: V.Radović, Tatar (Kosović), Dedić, Ćorić, Ćuković, Božović (Gardašević), Zarubica, Isljami, Raičković, Nikolić, Raičević (Terzić).