Kadetska reprezentacija Hrvatske upisala je minimalnu pobjedu u duelu sa Belgijom u trećem kolu kvalfikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo. Izabranici Ivana Gudelja završili su takmičenje na prvom mjestu grupe 3 i zborili nastavak kvalifikacija, zajedno sa selekcijom Belgije koja je osvojila drugo mjesto.



Pobjednik meča odigranog na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu odlučen je u 56. minutu pogotkom kapitena selekcije Hrvatske Marka Livaje.

Prvo poluvrijeme susreta obilježila je bolja igra Belgijanaca, koji su propustili dvije izgledne prilike da dođu do prednosti. U 10. muntu susreta aplauze publike izmamio je Oliver Zelenika, koji je bravuroznom intervencijom zaustavio udarac Van der Brugena sa desetak metara.

Na naredno uzbuđenje čekalo se sve do 27. minuta i udarca Lalemanda sa ivice kaznenog prostora, nakon kojeg je lopta prohujala pored lijeve stative gola Hrvatske.

Belgijanci su i na početku drugog dijela bili konkretniji – u 49. minutu Feltes je uputio snažan udarac ali je Zelenika još jednom odlično reagovao i spasio siguran pogodak.

Kazna za promašaje Belgijanaca stigla je u 56. minutu. Ivančić je odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gdje je čekao Livaja - kapiten „vatrenih“ zahvatio je loptu glavom i sa sedam metara je poslao iza leđa protivničkog golamana.

Do kraja susreta izabrabici Ivana Gudelja su uspjeli da sačuvaju prednost, kojom su došli na prvo mjesto na tabeli grupe 3 kvalifkacija za Evropsko prvenstvo.

------------------------------------------------------------------

Belgija – Hrvatska 0:1

Podgorica – Trening kamp FSCG
Gledalaca: 300.

Sudija: Hubert Sijevič (Poljska)

Strijelac:
0:1 – Livaja 56’

Sastavi:
Belgija: Doest, Feltese, Kuzmicki, Arslanagić, Vanstenkiste, Hazard (Leroj), Rits, Lalemand (Bruno), Van der Brugen, Bonome (Vandevale), Raman.

Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Novko, Mrzljak, Barišić, Haramustek (Pavičić), Težak (Miškić), Livaja, Aleksić, Ivančić (Puljić), Šimunović.