Sedmo kolo T-Com 1. CFL obilježila je izuzetna efikasnost - na šest prvoligaških mečeva mreže su se tresle 24 puta! Šest pogodaka viđeno je u derbiju kola u kom je Grbalj nanio prvi ovosezonski poraz ekipi Rudara. Visoku pobjedu upisao je aktuelni šampion Mogren u duelu sa Sutjeskom, dok je Budućnost u foto finišu došla do tri boda u Baru. Prvu pobjedu upisali su fudbaleri Zete, dok su u sedmom kolu sva tri boda osvojili Petrovac i Lovćen.



Grbalj – Rudar 4:2

Derbi kola, koji je obilježila kiša golova, pripao je ekipi Grblja, koja je nanijela prvi ovosezonski poraz Rudaru. Izabranici Saše Petrovića došli su do sva tri boda iako su u dva navrata morali da jure prednost Pljevljaka.

Gosti su, pogotkom Adžića u šestom minutu, došli do prednosti koju je tri minuta kasnije anulirao Bošković. Pljevljaci su u 11. minutu ponovo imali gol prednosti – pogodio je kapiten Ranđelović. Samo što su krenuli sa centra Grbljani su došli do novog izjednačenja, drugim pogotkom Ivana Boškovića.

Pobjedu timu iz Radanovića obezbijedio je Igor Matić koji je u drugom poluvremenu dva puta tresao mrežu ptorivnika.

Mogren – Sutjeska 4:0

Budvani su prekinuli negativan niz u mečevima sa Sutjeskom iz prethodne sezone, u kojoj su osvojili samo jedan bodu u odmjeravanju snaga sa Nikšićanima. Izabranici Dejana Vukićevića sa četri gola su ispratili protvnika sa Lugova i upisali pobjedu koja ih je odvela na prvo mjesto na tabeli.

Najveći doprinos u pobjedi nad Sutjeskom, koja je od 80. minuta imala igrača manje zbog isključenja Međedovića, dao je Vladimir Gluščević koji se dva puta upisao u strijelce. Pored kapitena mrežu protvnika pogodili su Nuhi i Ćetković.

Mornar – Budućnost 2:3

Fudbaleri Budućnosti upisali su novu prvenstvenu pobjedu do koje su došli mnogo teže nego što se očekivalo. Pogodak za trijumf u duelu sa Mornarom postigao je Nikola Vukčević u trećem minutu sudijske nadoknade!

Težak ispit za plavo-bijele dodatno je iskomplikovao Kudemor, koji je u osmom minutu susreta zaradio crveni karton. Iako brojčano inferiornija Budućnost je do odlaska na odmor uspjela da dođe do predosti od dva gola – mrežu Barana pogodili su Vuković i Nikola Vukčević.

U nastavku susreta istakao se napadač domaćih Miloš Rašović koji je sa dva pogotka poravnao rezultat. Neriješeno je bilo sve do poslednjeg minuta sudijske nadoknade, kada je Vukčević postigao svoj drugi pogodak vrijedan tri boda.

Lovćen – Berane 2:1

Fudbaleri Lovćena upisali su petu pobjedu ove sezone – na Obilića poljani pala je ekipa Berana. Cetinjani su do pobjede koja ih ostavlja na diobi drugog mjesta sa Rudarom došli zahvaljujući dvostrukom strijelcu Marku Đuroviću – mladi napadač postigao golove u razmaku od tri minuta. Jedini pogodak za Berane postigao je Šćekić u 80. minutu susreta.


Zeta – Dečić 2:1

Dobre igre prikazivane u dosadašnjem dijelu šampionata fudbaleri Zete uspjeli su da krunišu pobjedu u duelu sa Dečićem. Vrata pobjede Golubovčanima otvorio je Korać u 10. mutnu, da bi u finišu prvog dijela Knežević duplirao prednost svog tima. Tuzani su smanjili zaostatak pogotkom Idrizovića u 44. miuntu, ali u nastavku susreta nisu imali snage da dođu do poravnanja.

Kom - Petrovac 1:2

Fudbaleri Petrovca upisali su tek drugu pobjedu ove sezone – aktuelni osvajač Kupa Crne Gore osvojio je sva tri boda na gostovanju Komu. Pobjedu Petrovčanima donio je Miljan Radović koji je dva puta pogodio metu.

Rezultati:

Grbalj – Rudar 4:2
0:1 – Adžić 6'
1:1 – Bošković 9'
1:2 – Ranđelović 11'
2:2 – Bošković 12'
3:2 – Matić 47'
4:2 – Matić 61'


Mogren – Sutjeska 4:0
1:0 – Gluščević 2'
2:0 – Nuhi 72'
3:0 – Ćetković 85'
4:0 – Gluščević 90+3'


Mornar – Budućnost 2:3
0:1 – Vuković 25'
0:2 – Nikola Vukčević 34'
1:2 – Rašović 51'
2:2 – Rašović 82'
2:3 – Nikola Vukčević 90+3'


Lovćen – Berane 2:1
1:0 – Đurović 63'
2:0 – Đurović 66'
2:1 – Šćekić 80'


Zeta – Dečić 2:1
1:0 – Korać 10'
2:0 – Knežević 42'
2:1 – Idrizović 44'


Kom – Petrovac 1:2
0:1 – Radović 8'
0:2 – Radović 38'
1:2 – Mikijelj (a.g.) 78
'