Reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi remi u trećoj grupi kvalifikacija za odlazak na U-17 Evropsko prvenstvo - "sokoli" su na Starom aerodromu podijelili bodove sa Belgijom 1:1.

Naši dječaci su još jednom pružili maksimum i hrabro se suprotstavili odličnoj selekciji Belgije, prvom favoritu naše kvalifikacione grupe. Gosti su u prvom poluvremenu imali više od igre i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je naša odbrana uspješno odoljevala do 24. minuta kada je matirao Hazard. Sjajni vezista Belgije fantastično je prošao po desnoj strani, nanizao četvoricu svojih čuvara i savladao nemoćnog Vuka Radovića.

I u drugom poluvremenu Belgija je diktirala ritam, ali su i napadi Crne Gore, kako je vrijeme proticalo, postajali sve konkretniji. Izjednačenje je stiglo u 57. minutu kada je Ntambve jeftino izgubio loptu na svojoj polovini i otvorio prostor za kontranapad naše selekcije. Gardašević je odlično uposlio Nikolića koji je izborio penal. Loptu je na bijelu tačku postavio Gardašević koji nije pogriješio.



Finiš utakmice protekao je u potpunoj dominaciji gostiju koji su posljednjih deset minuta imali igrača više nakon prestrogog isključenja Kaluđerovića. Ipak, naša selekcija je, na čelu sa sjajnim golmanom Radovićem, uspjela da sačuva vođstvo iako su Belgijanci u jednom napadu čak dva puta pogodili prečku.

Osvojeni bod omogućio je našoj selekciji da se u posljednjem kolu bori za plasman u narednu rundu - Crna Gora mora savladati Dansku što bi vjerovatno (u slučaju da meč Hrvatska - Belgija ne bude završen bez pobjednika) bilo dovoljno za plasman u elitnu rundu kvalifikacija. U slučaju da Hrvati i Belgijanci podijele bodove, formirala bi se mini tabela od tri tima u kojoj bi odlučivala bolja gol razlika.



Crna Gora - Belgija 1:1 (0:1)

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 800.

Sudija: Hubert Sijevič (Poljska).

Golovi
0:1 - Hazard 24'
1:1 - Gardašević 57' (p)

Žuti kartoni
Ćorić - Crna Gora
Kuzmicki, Zenaro, Lalemand, Rits - Belgija

Crveni karton
Kaluđerović - Crna Gora



Crna Gora: V.Radović, Tatar, Ćorić, Dedić, Ćosović, Vučinić (Kalezić), Kaluđerović, Božović, Nikolić, Isljami (Raičević), Gardašević (Raičković).

Belgija: Doest, Felteze, Arslanagić (Kuzmicki), Van Stenkiste, Zenaro (Bruno), Ntambve (Raman), Rits, Van der Brugen, Hazard, Lalemand, Bonem.