Kadetska reprezentacija Hrvatrske savladala je vršnjake iz Danske rezultatom 2:1 u drugom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak ne U-17 Evropsko prvenstvo. "Vatreni" su pobjedu obezbijedili u prvom dijelu meča, kada su postigli oba pogotka. Danci su u nastavku pokušali da dođu do poravnanja, ali nisu imali snage za više od jednog pogodka.

Hrvatska je na samom startu meča stavila do znanja protivniku da je pobjeda jedino što je interesuje. Prvu priliku izabranici Ivana Gudelja stvorili su u petom minutu, ali je lopta nakon udarca Težaka završila pored gola.

Tri minuta kasnije "vatreni" su došli do prednosti - dobru akciju veznog reda preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora krunisao je Kruno Ivančić.

Na drugi pogodak čekalo se još 25 minuta, ali i na veliku pomoć golmana Danske, koji je loše procijenio let lopte nakon udarca Težaka sa više od dvadeset metara i dozvolio da ga lopta preskoči.

Danci su u nastavku bili bolji tim i imali terensku inicijativu koju su uspjeli da materijalizuju u 70. minutu. Mreža Hrvata zatresla se nakon udarca rezerviste Zohorea sa desetak metara. Do kraja susreta Danci su pokušavali da dođu do izjednačujućeg pogotka, ali je odbrana "vatrenih" bila na visini zadatka.

U narednom kolu, koje se igra u ponedjeljak u Nikšiću će se sastati selekcije Crne Gore i Danske, dok ce na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu snage odmjeriti Belgija i Hrvatska.


Hrvatska - Danska 2:1

Nikšić
- Stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: oko 200.

Sudija: Firat Ajdinus (Turska).

Strijelci

1:0 - Ivančić 9'
2:0 - Težak 34'
2:1 - Zohore 70'


Žuti karton

Gorupec - Hrvatska

Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Novko, Mrljak (Miškić), Tomašević, Barišić, Haramustek, Težak, Livaja, Aleksić, Ivančić (Hadžić).

Danska: Jorgensen, Redsted, Larsen, Pedersen, Hansen (Henriksen), Kolert, Amankva (Gitkjer), Jensen, Host, Durmist, Fiser (Zohore).