Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama četvrtog kola T-Com 1.CFL.

Nakon odgledanih video snimaka utakmica i pročitanih izvještaja kontrolora suđenja, Komisija je donijela sljedeće zaključke:

Petrovac – Mogren
Komisija je odgledala kompletan snimak utakmice i upoznala se sa izvještajem kontrolora suđenja i zaključila da je sudija Novović dobro vodio utakmicu. Prvi pomoćnik Pajević je bio u pravu kada je u 72. minutu signalizirao nedozvoljenu ofsajd poziciju napadača domaćih. Domaćin je tom prilikom postigao pogodak koji ispravno nije priznat.
Komisija smatra da primjedbe šefa stručnog štaba OFK „Petrovac“ Aleksandara Miljenovića iznešene u medijima i predstavnika kluba u zvaničnom zapisniku utakmice nijesu osnovane već da su bazirane na subjektivnom stavu.

Budućnost – Kom
Komisija je na osnovu snimka utvrdila da je sudija Vojinović napravio dvije greške u četvrtom minutu utakmice. Sudija prvo nije svirao kazneni udarac u korist domaćina, a zatim je javno opomenuo napadača domaćih zbog navodnog simuliranja prekršaja.

Rudar – Mornar
Drugi pomoćnik Vujičić je u 67. minutu mahao nedozvoljenu ofsajd poziciju napadača gostiju koji je dobio loptu od saigrača nakon ubacivanja sa strane (auta). Sudija Pavle Radovanović prekinuo je napad gostiju, pa je zbog načinjene greške Komisija smanjila ocjene koje je sudiji i pomoćniku dao kontrolor suđenja.