Kadetska reprezentacija Crne Gore remijem je počela takmičenje u trećoj grupi kvalifikacija za U-17 Evropsko prvenstvo - "hrabri sokoli" su na Gradskom stadionu u Podgorici odigrala neriješeno sa Hrvatskom 1:1.

Naša selekcija je pružila snažan otpor favorizovanom protivniku, a nedostajalo je samo malo sportske sreće da već u prvom meču upiše pobjedu. Hrvatska je odlično počela utakmicu, pošto je u tom periodu do izražaja došao individualni kvalitet njenih napadača. Ipak, naš golman Vuk Radović je sa nekoliko fantastičnih intervencija zaustavio pokušaje Haramusteka, Livaje i Ivančića i zaslužio aplauze pola hiljade prisutnih navijača.

U 28. minutu, paktično iz prve prave šanse, "sokolići" su pronašli put do mreže "vatrenih" - Zarubica je pogodio živi zid iz slobodnog udarca, nakon čega se lopta odbila do Tatara čiji je udarac golman Hrvatrske Zelenika uspio da odbije samo do Nikolića, koji je loptu smjestio pod samu prečku. Domaćin je u posljednjem minutu prvog poluvremena umalo duplirao prednost, ali je Isljami iz slobodnog udarca umjesto mreže pogodio prečku.



Tek što je krenulo drugo poluvrijeme Hrvati su, uz dosta sreće, uspjeli da izjednače. U pokušaju da onemogući Aleksića da šutira, Ćorić je klizećim startom izbio loptu sa ivice šesnaesterca koja je na zaprepaštenje svih završila u mreži Radovića. Do kraja je viđena potpuno otvorena igra u kojoj su naši dječaci pokazali veću želju, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Najbolju priliku u samom finišu utakmice propustio je Nikolić koji je izašao sam pred golmana gostiju, ali se nije uspio da reaguje kako je želio.

Utakmice drugog kola na programu su u petak. Crna Gora će na Trening kampu FSCG na Startom aerodromu ugostiti Belgiju, dok će Danska u Nikšiću biti "domaćin" Hrvatskoj.



Hrvatska - Crna Gora 1:1 (0:1)

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 500.

Sudija: Firat Aydinus (Turska).

Golovi
0:1 - Nikolić 28'
1:1 - Ćorović 42' (ag)

Žuti karton
Barišić - Hrvatska




Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Novko, Tomašević, Barišić, Haramustek, Težak, Livaja (Pavičić), Aleksić, Ivančić (Puljić), Miškić (Hadžić). Selektor: Ivan Gudelj.

Crna Gora: V.Radović, Tatar, Ćorić, Dedić, Ćuković, Kosović (Kaluđerović), Božović, Nikolić, Zarubica (Gardašević), Isljami, Raičević (Raičković). Selektor: Ljubomir Petrović.