Kadetska reprezentacija Belgije upisala je pobjedu na startu takmičenja trećoj grupi kvalifikacija za U-17 Evropsko prvenstvo - Belgijanci su na terenu Trening kampa FSCG savladali selekciju Danske, rezultatom 3:1.

Nakon prvog kola, Belgijanci zauzimaju prvo mjesto na tabeli, sa dva boda više od selekcija Hrvatske i Crne Gore. Na poslednjem mjestu nalazi se reprezentacija Danske.


Belgijanci su došli do pobjede, iako su imali gol minusa u prvom poluvremenu. Izabranici Boba Brovejsa uspjeli su do odlaska na odmor da preokrenu rezultat, da bi u nastavku susreta pogotkom Lalemanda ovjerili pobjedu na startu kvalifikacija.



Reprezntacija Danske odlično je započela susret, zagospodarila sredinom terena i nakon 23. minuta igre došla do prednosti. Mreža Belgijanaca zatresla se nakon fenomenalnog udarca Gertsena sa 20-tak metara. Belgijanci su odgovorili u finišu prvog poluvremena i to sa dva pogotka. U 39. minutu Arslanagić se najbolje snašao u gužvi ispred protivničkog gola nakon kornera i udarcem sa desetak metara zatresao mrežu. Dva minuta kasnije selekcija Belgije je potpunosti preokrenula rezultat – lošu reakciju protivničke odbrane kaznio je Van der Brugen, koji je pogodio metu topovskim udracem sa ivice kaznenog prostora.

Prednost stečenu u finišu prvog dijela Belgijanci su uvećali srednom nastavka. U 61. minutu arbitar Džons dosudio je indirektan udaraca nakon kojeg je Lalemand po treći put savladao Jorgensena.

Utakmice drugog kola na programu su u petak. Crna Gora će na Trening kampu FSCG na Startom aerodromu ugostiti Belgiju, dok će Danska u Nikšiću biti "domaćin" Hrvatskoj.



Belgija – Danska 3:1

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 200.

Sudije: Džons Huv (Vels).

Strijelci:
0:1 – Gertsen 23'
1:1 – Arslanagić 39'
2:1 – Van der Brugen 40+2'
3:1 – Lalemand 61'

Žuti kartoni:
Zenaro - Belgija
Kohlert, Holst - Danska

Belgija: Doest, Felteze, Arslanagić, Vanstenkiste, Ntambve, Rits, Lalemand (Bruno), Van der Brugen (Vandevale), Zenaro, Bonom, Raman.

Danska: Jorgensen, Larsen, Rasmusen, Gertsen, Pedersen, Hansen, Kohlert, Zohore (Amankva), Gitkjer (Jensen), Holst, Henriksen (Lindberg).