Doskorašnji lider T-Com prve crnogorske fudbalske lige Lovćen doživio je prvi poraz u sezoni i prepustio čelo tabele Rudaru koji je od kuće savladao Mornar.

Rudar - Mornar 1:0
Nakon šest odigranih kola Rudar se osamio na vrhu tabele T-Com 1.CFL. Pljevljacima je za nova tri boda bio dovoljan jedan gol, i to prvi u sezoni za Dušana Nestorovića koji je stigao u 27. minutu.
Domaćin je u nastavku mnogo manje rizikovao, brinući više o odbrani svog gola što je na kraju pokazalo kao dobra taktika - izabranici Nebojše Vignjevića bez većih problema su sitgli do treće uzastopne minimalne pobjede.

Dečić - Lovćen 2:1
Dečića je prva ekipa koja je ove sezone uspjela da skine skalp odličnom Lovćenu. Sva tri gola u Tuzima "pala" su u intervalu između 61. i 64. minuta. Domaćin je poveo golom Lekića iz penala, na koji je nepunih 60 sekundi kasnije odgovorio Stevović. Samo dva minuta kasnije, međutim, Spanulović je iz slobodnog udarca postigao, pokazalo se, pobjedonosni pogodak.
Dečić se tako popeo na peto mjesto na tabeli, dok doskorašnji lider sa Cetinja sada drži treću poziciju.

Petrovac - Mogren 1:2
Na stadionu pod Malim brdom viđena je sjajna fudbalska predstava u kojoj je svakom timu pripalo po jedno poluvrijeme. Na kraju je slavio Mogren kojem je pobedu donio dvostruki strijelac Radonjić.
Petrovac je dobro počeo utakmicu i u 21. minutu poveo golom Đuraškovića koji je bio dovoljan da se dobije prvo poluvrijeme, ali je u nastavku do izražaja ipak došao veći kvalitet aktuelnog šampiona. Napokon je zablistao Radonjić, najveće pojačanje Budvana u ljetnjem prelaznom roku, koji je golovima u 71. i 84. minutu potpisao potpuni preokret i pobjedu svog tima.

Sutjeska - Zeta 2:1
Sutjeska je napokon upisala prvi trijumf u sezoni - Nikšićani su na svom terenu bili bolji od Zete, ali su i pored dobre igre do samog kraja morali da strijepe za pobjedu.
Izabranici Nikole Rakojevića poveli su u 27. minutu preko Zvicera, da u 71. Adrović nakon sjajnog solo-prodora povećao prednost svog tima. Zeta je, kao i mnogo puta do sada, uspjela da uzvrati preko Koraća u 77. minutu, ali ni ovog puta nije imala snage da u finišu stigne i do izjednačenja.

Budućnost - Kom 3:0
Budućnost je pod Goricom uspjela da prekine neugodnu seriju od dva uzastopna poraza savladavši Kom sa 3:0. Podgoričani su odigrali izuzetno ofanzivno sa tri napadača (Ćetković-Bećiraj-Vuković), ali je i pored toga pogađao samo Kudemor.
Snažni vezista "plavih" otvorio je utakmicu preciznim pogotkom glavom nakon kornera u 34. minutu što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Tek što je krenulo drugo poluvrijeme štoper domaćih Vujisić skrenuo je loptu nakon udarca Ivana Vukovića u svoju mrežu, da bi u 50. minutu Kudemor snažnim udarcem sa 20-ak metara postavio konačan rezultat.

Berane - Grbalj 2:2
Berane je još jednom uspjelo da pokaže veliku snagu volje i spasi se poraza protiv odličnog Grblja. Tim iz Radanovića imao je dva gola prednosti do 74. minuta, ali je domaćin zahvaljujući kapitenu Laleviću i mladom Radoviću u dramatičnoj završnici uspio da stigne do boda.

Rezultati

Dečić - Lovćen 2:1
1:0 - Lekić 61' (p)
1:1 - Stevović 62'
2:1 - Spanulović 64'

Budućnost - Kom 3:0 (1:0)
1:0 - Kudemor 34'
2:0 - Vujisić 46' (ag)
3:0 - Kudemor 50'

Petrovac - Mogren 1:2
1:0 - Đurašković 21'
1:1 - Radonjić 71'
1:2 - Radonjić 84'

Rudar - Mornar 1:0
1:0 - Nestorović 27'

Sutjeska - Zeta 2:1
1:0 - Zvicer 27'
2:0 - Adrović 71'
2:1 - Korać 77'

Berane - Grbalj 2:2
0:1 - Vasić 47'
0:2 - Bošković 58'
1:2 - Lalević 74'
2:2 - Radović 86'