Crna Gora je u posljednje dvije sedmice dobila tri nova igrališta sa vještačkom podlogom. Pomoćni tereni svečano su otvoreni na Cetinju, u Nikšiću i u Pljevljima čime su značajno unaprijeđeni uslovi za trening ekipa koje će ih koristiti, ali i omogućeno očuvanje glavnog terena u pomenutim gradovima. Fudbalski savez Crne Gore je značajno pomogao finansiranje pomenutih projekata.

Cetinje
Pomoćni teren sa vještačkom podlogom na Cetinju kapitalan je projekat za razvoj fudbala u crnogorskoj prijestonici, pa je Fudbalski savez Crne Gore sa zadovoljstvom pomogao opšitni Cetinje i FK Lovćen u njegovoj realizaciji obezbijedivši 50.000 eura iz sopstvenih izvora. Pored seniora FK Lovćen, koji će na njemu trenirati, teren će poslužiti i za odigravanje zvaničnih utakmica za sve mlađe kategorije cetinjskog kluba.





Nikšić
Bez obzira što već godinama uživa status jednog od najboljih u zemlji, teren Gradskog stadiona kraj Bistrice bio je preopterećen treninzima i utakmicama svih selekcija FK Sutjeska i FK Čelik. FSCG savez je kroz UEFA "Het-trik" program obezbijedio 253.000 eura za igradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom u Nikšiću. Novi teren je dimenzija 105x68 metara, a njemu će se, pored treninga seniora ova dva kluba, održavati i utakmica mlađih kategorija.






Pljevlja
Rudar je dobro startovao u novoj sezoni, a jedan od razloga za to je i poboljšanje uslova za trening. FSCG je kroz "Het-trik" program obezbijedio 210.000 eura za izgradnju pomoćnog terena u Pljevljima, čime je finansirao pripremne radove i nabavku vještačke trave na terenu koji će koristiti sve selekcije kluba. Dimenzije terena su 90x45 metara.

Podsjećanja radi, FSCG je u prethodnom periodu izgradio savremeni trening kamp za svoje reprezentativne selekcije u koji je uloženo oko dva miliona eura. Kompleks obuhvata dva travnata terena sa tribinama, od kojih glavni ima i reflektore za noćne treninge i utakmice kao i moderne svlačionice sa pratećim sadržajima.

Pored toga naš savez je obezbijedio je oko 200.000 eura za rekonstrukciju stadiona u Plavu, kao i 140.000 eura za izgradnju pomoćnog terena u Rožajama. Naš savez je značajno pomogao rekonstrukciju terena u Kotoru i Radanovićima, postavio nove stolice na stadionima Sutjeske i Čelika, finansirao ugradnju sistema za navodnjavanje na stadionima Čelika, Crvene stijene i Zabjela, renovirao svlačionice Bratstva, a u toku su radovi na sistemu za navodnjavanje novog terena Mladosti u toku.



- Jedan od naših prioriteta je izgradnja što većeg broja pomoćnih terena za naše klubove. Njihovom Izgradnjom rasteretićemo glavne terene, čime će biti omogućeni bolji uslovi za odigravanje utakmica. Računajući i trening kamp reprezentacije, Fudbalski savez je u posljednjih godinu i po dana u crnogorsku fudbalsku infrastrukturu uložio više od tri miliona eura, ali se na tome nećemo zaustaviti - kaže generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.