Rudar je u derbiju petog kola T-Com prve crnogorske lige napravio veliki podvig - Pljevljaci su savladali favorizovanu Budućnost sa 1:0 pa sada imaju isti broj bodova kao lider Lovćen koji je kod kuće remizirao sa Sutjeskom.

Lovćen - Sutjeska 0:0
Neočekivani lider crnogorskog šampionata uspio je da sačuva prvo mjesto na tabeli zahvaljujući remiju bez golova sa Sutjeskom na svom terenu. Gosti su ostali na dnu tabele, sa svega dva osvojena boda iz pet kola.
Prvo poluvrijeme na "Obilića poljani" nije donijelo veća uzbuđenja, ali su zato u drugom dijelu oba tima propustila nekoliko dobrih prilika da stignu do pobjede. Sutjeska je bila opasnija i propustila dvije sjajne prilike preko Međedovića i Adrovića, ali je najbliži golu bio mladi napadač Lovćena Đurović koji je pogodio prečku.

Mogren - Kom 3:1
Aktuelni šampion Mogren upisao je i treću pobjedu za redom u šampionatu - nakon Zete i Budućnosti, oružje pred raspoloženim Budvanima morao je da položi i Kom. Već nakon četvrt sata igre bilo je jasno da tim sa Zlatice nema šta da traži na "Lugovima". Goste je načeo Janičić u 12. minutu, da bi dva minuta kasnije kapiten Gluščević duplirao prednost svog tima.
U 33. minutu štoper Budvana je svojim drugim golom na utakmici ovjerio pobjedu domaćina, dok je počasni pogodak za goste stigao u 58. minutu preko Novovića.

Zeta - Petrovac 2:0
Zeta je napokon upisala prvu pobjedu u šampionatu - tim iz Golubovaca je na "Trešnjici" bio bolji od Petrovca i tako pobjegao sa dna tabele T-Com 1. CFL. Pobjedu domaćina najavio je napadač Knežević u finišu prvog poluvremena, da bi tačku na utakmicu stavio kapiten Kaluđerović u 62. minutu utakmice, što je bilo dovoljno za skok na deveto mjesto prvenstvene trke.
Petrovac, najuspješniji crnogorski predstavnik u evropskim kupovima ove sezone, poražen je treći put za redom, a čak četvrti u dosadašnjih pet kola.

Grbalj - Dečić 0:0
Dečić je nastavio seriju uspješnih rezultata u prvenstvu - tim iz Tuzi je u Radanovićima ostvario četvrti pozitivni rezultat za redom remiziravši bez golova sa snažnom ekipom Grblja.
Domaćin je, doduše, imao inicijativu i više od igre, ali ne i rješenje za odličnu odbranu Dečića koji još ne zna za poraz na gostovanjima.

Rudar - Budućnost 1:0
Prvi put od obnove državne nezavisnosti Rudar je uspio da savlada Budućnost na zvaničnoj utakmici. Bolji trenutak Pljevljaci nisu mogli da izaberu - ne samo da je gol Ranđelovića bio dovoljan za prvu pobjedu u deset međusobnih utakmica, već je donio Pljevljacima i prvo mjesto na tabeli prvoligaškog karavana.
Utakmica je odlučena u petom minutu drugog poluvremena kada je Nikola Vukčević katastrofalno reagovao na dugu loptu Reljića i glavom je gurnuo pred noge sjajnom napadaču domaćina koji je sjajnom reakcijom stigao do petog gola u sezoni i istakao kandidaturu za titulu najboljeg strijelca lige. Budućnost je nakon primljenog gola bacila sve na napad, ali nije imala ni snage ni ideje kako da dođe do protivničkog gola. Rudar se u finišu potpuno oslobodio pritiska i propustio nekoliko dobrih prilika da upišu ubjedljiviju pobjedu.

Mornar - Berane 0:2

Berane je upisalo drugu pobjedu u sezoni savladavši Mornar u Baru u premijernoj utakmici kola koja je odigrana u četvrtak.
Pobjedu gostiju najavio je Žižić u 14. minutu preciznim udarcem glavom, da bi tačku na meč stavio kapiten gostiju Lalević deset minuta kasnije efektnim lobom sa ivice šesnaesterca, nakon čega su gosti bez većih problema sačuvali prednost. .

Rezultati

Grbalj - Dečić 0:0

Lovćen - Sutjeska 0:0

Zeta - Petrovac 2:0
1:0 - Knežević 38'
2:0 - Kaluđerović 62'


Mogren - Kom 3:1

1:0 - Janičić 12'
2:0 - Gluščević 14'
3:0 - Janičić 33'
3:1 - Novović 58'


Petak
Rudar - Budućnost 1:0
1:0 - Ranđelović 50'

Četvrtak
Mornar - Berane 0:2
0:1 - Žižić 14'
0:2 - Lalević 24'