SP 2010: CRNA GORA - KIPAR 1:1

Reprezentacija Crne Gore nije uspjela da upiše pobjedu ni u svom osmom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. "Sokoli" su pod Goricom remizirali sa selekcijom Kipra - 1:1, što je omogućilo gostima da sačuvaju četvrto mjesto u osmoj kvalifikacionoj grupi.

Na našem najvećem stadionu viđena je slaba fudbalska predstava u kojoj su oba tima imala svoje šanse, ali od prevelike želje i pritiska nijedan nije uspio da se prikaže u pravom svijetlu. Naša selekcija je, doduše, imala inicijativu ali se gost više nego uspješno branio. Najveća opasnost po gol Kipra stigla u prvom poluvremenu dolazila je sa lijeve strane, gdje je sjajno igrao Bošković, ali pored nekoliko dobrih centaršuteva praktično nije stvorena izgledna prilika za postizanje pogotka.

Nadu domaćin navijačima da njihovi ljubimci mogu stići do prve pobjede u kvalifikacijama donio je Jovetić koji je nakon sjajnog solo prodora u 57. minutu izborio jedanaesterac, koji je kapiten Vučinić pretvorio u gol. Ipak, kao i mnogo puta u ovom kvalifikacionom ciklusu, naša selekcija je pokazala slabost kod odbrane prekida. Samo sedam minuta kasnije, nakon konrera koji je izveo rezervista Aloneftis, Poleksić je magičnom intervencijom odbranio udarac Konstantinua iz okreta, ali je odbrana "zaspala" i dozvolila Okasu da odbijenu loptu smjesti u nebranjeni dio mreže.

Selektor Filipović je nakon gola bacio sve na napad ubacivši Damjanovića umjesto veziste Pekovića, ali i pored toga pravih prilika za pogodak praktično nije bilo. Najbliži je bio Vukčević iz slobodnog udarca u 75. minutu, ali je njegov pokušaj završio nekoliko centimetara iznad protivničkog gola. Kipranima je nedostajalo malo sreće da iz glavnog grada Crne Gore odnesu sva tri boda - u 79. minutu Aloneftis je odlično izveo "skraćeni korner", nakon kojeg je Poleksić fantastičnom paradom spriječio Konstantinua da potpiše pun preokret.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crna Gora - Kipar 1:1 (0:0)

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 5.000.

Sudija: Siril Cimerman (Švajcarska).

Golovi
1:0 - Vučinić 57' (P)
1:1 - Okas 64'

Žuti kartoni
Pavićević, Peković, Jovetić - Crna Gora
Haralambus, Okas, Konstantinu - Kipar

Crna Gora: Poleksić, Pavićević, Baša, Fatić, Pejović, Drinčić, Peković (Damjanović), Bošković (Kašćelan), Vukčević, Jovetić, Vučinić.

Kipar: Avgusti, Sacijas, Haralambus, Hristu, Mihail, Makridis, Nikolau (Maragkos), Alexandru (Aloneftis), Avram, Anastasijades, Okas (Efrem), Konstantinu.