KVALIFIKACIJE ZA SP 2010: BUGARSKA - CRNA GORA 4:1

Reprezentacija Crne Gore na poluvremenu utakmice u Sofiji imala je neriješen rezultat sa Bugarskom - 1:1. Naša selekcija je vodila golom Jovetića od osmog minuta i bila bolji rival tokom čitavog prvog poluvremena, ali je Kišišev u posljednjim trenucima prvog poluvremena uspio da izjednači.

Crna Gora je počela sjajno i povela već u osmom minutu - Jovetić je primio loptu na centru i nosio je 20-ak metara, a zatim sjajnim udarcem pogodio sami lijevi ugao Ivankovog gola za erupciju oduševljenja među stotinjak crnogorskih navijača.

Nakon gola viđeno je jedno od najboljih izdanja Crne Gore u svojoj istoriji - šanse su se ređale pred golom Bugarske koja mora da zahvali Ivankovu što nije doživjela katastrofu. Najbliži golu bio je Damjanović čija je dva sjajna pokušaja sa desetak metara bugarski golman sjajno odbranio, Vukčević je zamalo pogodio direktno iz kornera, dok je pokušaj Drinčića iz slobodnog udarca završio pored protivničke stative.

Bugari su prijetili uglavnom iz prekida, ali je naša odbrana bila na visini zadatka.Najbolju priliku za domaćina propustio je Jankov, koji je mrežu Poleksića pogodio sa spoljašnje strane.Ipak, nekoliko sekundi prije odlaska na odmor, pad koncentracije naše odbrane omogućio je iskusnom Kišiševu da sa desetak metara savlada Poleksića.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Bugari su uspjeli da preokrenu rezultat - Berbatov je pobjegao Džudoviću i ubacio nisku loptu na peterac gostiju, odakle je rezervista Telkijski sproveo u nebranjeni dio mreže. Kapiten Bugarske je desetak minuta kasnije i sam uspio da pogodi mrežu Poleksića, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Domaćin je nakon vođstva igrao mnogo opuštenije i dobro zatvorio prilaze ka svom golu, za šta Crna Gora nije imala rješenje čak ni nakon ulaska u igru Boškovića i Vučinića. Konačni udarac zadao je kapiten Berbatov, koji je prvo izborio penal a zatim sam sa penala stavio tačku na nadu gostiju da mogu do boda.

U posljednjem minutu drugog poluvremena stigao je da se upiše i drugi rezervista Domovčijski, nakon još jedne odlične akcije bugarskog tima.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bugarska - Crna Gora 4:1 (1:1)

Sofija - Nacionalni stadion "Vasil Levski".
Gledalaca: 18.000.

Sudija: Toni Asuma (Finska).

Golovi
0:1 - Jovetić 8'
1:1 - Kišišev 45'

2:1 - Telkijski 48'
3:1 - Berbatov 85' (p)
4:1 - Domovičijski 90'


Žuti kartoni
Kotev, Telkijski - Bugarska
V.Božović, Damjanović, Peković, Džudović - Crna Gora

Bugarska: Ivankov, Manolev, Stojanov, Kotev (Telkijski), Kišišev, Jankov, Angelov, S.Petrov, M.Petrov (Telkijski), Berbatov, Rangelov (Domovičijski).

Crna Gora: Poleksić, Pavićević, Džudović, Baša (Fatić), Pejović, Vukčević, Peković (Vučinić), Drinčić, V.Božović (Bošković), Jovetić, Damjanović.