U-17: CRNA GORA - SLOVENIJA 1:1

I drugi prijateljski susret kadetskih reprezentacija Crne Gore i Slovenije završen je bez pobjednika – kao i dva dana ranije u Podgorici, duel dvije selekcije u Nikšiću završen je rezultatom 1:1.

Meč na stadionu kraj Bistrice bio je u mnogo čemu sličan prvoj utakmici – Slovenija je u prvom poluvremenu bila mnogo bolji tim i zasluženo otišla na odmor sa golom prednosti. Strijelac je bio Pučko koji je snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Marka Radovića, nakon odličnog prodora i asistencije Šujice. To je, međutim, bilo sve što su gosti napravili na ovoj utakmici.

U drugom poluvremenu naš selektor Ljubomir Petrović promijenio je pet fudbalera što je odmah dalo rezultat, pa je Crna Gora zagospodarila terenom i stvorila nekoliko odličnih šansi da izjednači rezultat. Odbrana gostiju je kapitulirala u 61. minutu kada rezervista Raičević odlično primio jednu dubinsku loptu i sa 15-ak metara pogodio bliži ugao protivničkog gola.

Ostatak meča protekao je u potpunoj dominaciji domaćih fudbalera koji su samo u sudijskoj nadoknadi propustili tri sjajne prilike da naprave potpuni preokret.

- Slovenija je u prvom poluvremenu bila bolji tim, ali smo mi u drugom pokazali svoj kvalitet. Držali smo konce igre u svojim rukama i propustili nekolik dobrih prilika da pobijedimo. Ova generalna proba je pokazala da imamo još dosta da radimo do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Narednih dana ću obaviti razgovore sa klubovima u kojima igraju moji igrači, kako bi svi zajedno pokušali da kroz prvenstvene utakmice poboljšamo njihovu fizičku i taktičku pripremljenost za predstojeće izazove – rekao je Petrović.

Kadetska selekcija će biti domaćin kvalifikacionog turnira za odlazak na U17 Evropsko prvenstvo. Turnir će početi 23. septembra, a pored naše selekcije za mjesto u narednom krugu boriće se Belgija, Hrvatska i Danska.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crna Gora – Slovenija 1:1 (0:1)

Nikšić – Gradski stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: 500.

Sudija: Dragan Mijušković (Crna Gora).

Golovi
0:1 – Pučko 10’
1:1 – Raičević 61’


Žuti kartoni
Kaluđerović, Isljami – Crna Gora
Barbarič, Sirk – Slovenija

Crna Gora: M.Radović (V.Radović), Tatar, Ćorić (Ćuković), Dedić, Terzić, Anđušić (Kalezić), Kaluđerović, Vučinić (M.Nikolić), Isljami, Raičković (Raičević), Gardašević (Kordić).

Slovenija: Oblak (Topić), Pančič, Janža, Šuman, Dobrovoljc, Rojc (Barbarič), Sirk (Žurej), Pučko, Šujica (Grušovnik), Praprotnik, Dornik (Perger).