SAOPŠTENJE SUDIJSKE KOMISIJE

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama trećeg kola T-Com 1. CFL.


Komisija je, na onsnovu izvještaja kontrolora suđenja i odgledanih TV snimaka, donijela sljedeće zaključke:

FK "Rudar" - FK "Dečić"

Sudija Miloš Bošković loše je procijenio situaciju u 27. minutu kada je jedan od domaćih igrača srušen u kaznenom prostoru gostiju od strane protivničkog igrača. Sudija je dozvolio da se igra nastavi, nedosudivši kazneni udarac za domaću ekipu. Kontrolor suđenja je zbog navedenog propusta ocijenio suđenje slabom ocjenom, a koju je Komisija potvrdila na osnovu TV snimka. 

FK "Berane" - FK "Budućnost"

Sudija Radunović postupio je ispravno u 28. minutu kada je iz igre isključio igrača gostiju zbog učinjenog prekršaja nad napadačem domaće ekipe koji se nalazio u izglednoj prilici za postizanje pogotka.

Drugi pomoćnik Razić i sudija Radunović ispravno su postupili kada su priznali drugi pogodak gostiju u 61. minutu, jer igrač koji je postigao pogodak u momentu upućivanja lopte od strane saigrača nije se nalazio ispred igrane lopte.

U 76. minutu susreta Radunović je pogriješio nedosudivši kazneni udarac za domaću ekipu poslije prekšaja igrača gostiju nad napadačem domaćih u kaznenom prostoru. Ovoj grešci je prethodila ofsajd pozicija napadača FK "Berane", koju nije signalizirao prvi pomoćnik Šaković.

Zbog učinjenih propusta, Komisija je izmijenila ocjene sudijama date od strane kontrolora suđenja.

Na preostale četiri utakmice Prve lige nije bilo značajnih propusta sudijskih timova, a isto je konstatovano i za svih šest utakmica na drugoligaškim terenima.