U17: CRNA GORA - SLOVENIJA 1:1

Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras na trening kampu FSCG sa odgovarajućom selekcijom Slovenije – 1:1.

Slovenija je ostavila bolji utisak u uvodnim minutima utakmice, a prvu pravu šansu imala je već u četvrtom minutu kada je Praprotnik sjajnim udarcem uzdrmao okvir gola Vuka Radovića. I u narednim minutima gosti su stvorili još nekoliko dobrih prilika, a inicijativu su krunisali tri minuta prije odlaska na odmor kada je Šujica, nakon odličnog driblinga, poslao loptu u bliži ugao gola domaćih.
U drugom poluvremenu viđena je nešto dinamičnija igra u kojoj je naša selekcija uspjela da se oslobodi pritiska i u nekoliko navrata ozbiljno zaprijeti Slovencima. Naš selektor Petrović je promijenio čak sedam igrača u drugom poluvremenu, što je unijelo živost u naš napad i stavilo na muke protivnika. Bez obzira što se veći dio utakmice igrao na polovini protivnika, naši igrači su gubili koncentraciju upravo kada je trebalo zadati završni udarac.

Ipak, nagrada za dobru igru stigla je tri minuta prije kraja regularnog toka kada je Kalezić odlično primio loptu na ivici šesnaesterca i sjajno je provukao ispod odličnog golmana gostiju Oblaka. Upravo je golman Slovenije u posljednjem minutu bravuroznom intervencijom spasio siguran pogodak nakon odličnog pokušaja Isljamija sa 20-ak metara.

- Kao što sam i ranije govorio, ovoj selekciji nedostaje fizička snaga, dobar rad u klubovima i veći broj utakmica da bi na pravi način mogli da se nose sa vršnjacima iz ostalih zemalja. To je problem sa kojim se svi moramo pozabaviti. Pred nama je dosta rada, za mjesec dana nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ovi fudbaleri će do tada odigrati tri kola u omladinskoj ligi Crne Gore, pa se nadam da će te utakmice za sve njih biti od velike koristi – rekao je selektor "sokola" Ljubomir Petrović.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crna Gora - Slovenija 1:1 (0:1)

Podgorica
– Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 400.

Sudija: Miloš Savović (Crna Gora).

Golovi
0:1 - Šujica  38'
1:1 - Kalezić  77'

Žuti karton
Janža – Slovenija

Crna Gora: V.Radović (M.Radović), Tatar, Drinčić (Čuković), Dedić, Terzić, Anđušić (Kalezić), Kaluđerović (Raičković), Vučinić (Kordić), Isljami, Raičević (M.Nikolić), Gardašević (D.Nikolić).

Slovenija: Oblak, Barundič, Janža, Blažič, Dobrovoljc, Rojc (Barbarič), Sirk, Pučko, Šujica (Žurej), Praprotnik, Dornik (Grušovnik).