Nakon posrtanja u duelu sa Lovćenom fudbaleri Mogrena vratili su se na stazu uspjeha. Za razliku od Budvana, ekipa Rudara upisala je prvi ovosezonski remi u duelu sa Dečićem.  Maksimalan učinak nakon tri odigrana kola imaju Budućnost i Lovćen koji je savladalo ekipu Koma.

 

Zeta - Mogren 0:3

Duel ekipa koje u svojim vitrinama imaju šampionske pehare u potpunosti je pripao Budvanima. Četa Dejana Vukićevića prošetala se Trešnjicom, i popravila loš utisak ostavljen u prethodnom kolu. Susret su obilježili napadači aktuelnog šampiona, Srđan Radonjić i kapiten Vladimir Gluščević.

Vrata pobjede Budvanima je otvorio Radonjić u 12. minutu, da bi do odlaska na odmor Gluščević udvostručio prednost gostiju. Tačku na susret stavio je Radonjić koji se u 63. minutu po drugi put upisao u listu strijelaca.

Rudar - Dečić 1:1

Fudbaleri Dečića priredili su iznenađenje u Pljevljima - Tuzani su osvojili bod u duelu sa Rudarom, timom koji ozbiljno pretenduje na šampionsku titulu. Gosti su na samom startu drugog dijela došli do prednosti golom Tomića. Izjednačio je Ranđelović golom u 70. minutu, ali domaćin nije uspio da u potpunosti preokrene rezultat.

Mornar - Sutjeska 1:0

Najprijatnije iznenađenje prošlogodišnjeg šampionata, ekipa Sutjeske, ove sezone još uvijek nije ostvarila pozitivan rezultat. U trećem kolu skalp Nikšićanima skinuo je Mornar, kojem je to prva pobjeda u elitnom društvu crnogorskog fudbala. Pobjedu Baranima obezbijedio je iskusni vezista Milan Mešter koji je protivničku mrežu zatresao u 65. minutu.

Grbalj - Petrovac 2:0

Prvu ovosezonsku pobjedu u trećem kolu ostvarila je ekipa Grblja. Izabranici Saše Petrovića pred svojom publikom su savladali komšije iz Petrovca. Najzaslužniji za pobjedu tima iz Radanovića je Ivan Bošković koji je postigao oba pogotka za svoj tim.

Lovćen - Kom 1:0

Fudbaleri Lovćena nastavili su seriju pobjeda. Cetinjani su u trećem kolu bili bolji od ekipe Koma za jedan pogodak. Minimalnu pobjedu tima sa Obilića poljane donio je Đurović koji se u strijelce upisao u 31. minutu susreta. Cetinjani su se trećom pobjedom u nizu zadržali na diobi liderske pozicije sa ekipom Budućnosti.

Berane - Budućnost 1:3

Budućnost je potvrdila kvalitet u Beranama, iako je veći dio meča imala igrača manje od protivnika. Štoper gostiju Nikola Vukčević dobio je direktan crveni karton u 28. minutu, pošto je kao posljednji igrač odbrane srušio Lalevića. Gosti su poveli u 31. minutu preko Vukovića, koji je perfektno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara.

U drugom poluvremenu viđen je šou Fatosa Bećiraja, za čiju brzinu domaći igrači nisu imali odgovor. Crnogorski reprezentativac je u 61. minutu sa loptom pretrčao 50 metara i namjestio gol Deliću, da bi četiri minuta prije kraja regularnog toga odlično poslužio i rezervistu Ajkovića koji je ovjerio pobjedu svog tima. Domaćin je u posljednjem minutu uspio da pronađe put do mreže Vujadinovića - strijelac je bio Ćulafić koji je volej udarcem pretvorio u gol dobar centaršut Lutovca sa lijeve strane.

Rezultati

Zeta - Mogren 0:3
1:0 - Radonjić 12'
2:0 -
Gluščević 21'
3:0 -
Radonjić 63'

Lovćen - Kom 1:0
1:0 - Đurović 31'

Rudar - Dečić 1:1
0:1 - Tomić 51'
1:1 -
Ranđelović 70'

Mornar - Sutjeska 1:0
1:0 - Mešter 65'

Grbalj - Petrovac 2:0
1:0 - I. Bošković 42' (pen.)
2:0 - I. Bošković 45'


Petak:

Berane – Budućnost 1:3 (0:1)
0:1 - Vuković 31'
0:2 - Delić 68'
0:3 - Ajković 86'
1:3 - Ćulafić 90'