Odigrani mečevi 29. kola Telekom 1. CFL...

Fudbaleri Sutjeske uvećali su prednost u odnosu na najbliže pratioce u šampionskoj. Sa tri osvojena boda u odmjeravanju snaga sa Petrovcem ekipa Nikole Rakojevića „pobjegla“ je na plus 17 drugoplasiranoj Budućnosti.

Nikšićani su do pobjede došli zahvaljujući Stefanu Lončaru koji je mrežu Petrovčana zatresao u 48. minutu. Sutjeska pored velike prednosti ima i meč manje u odnosu na rivale – duel sa Rudarom lider šampionata odigraće u srijedu.

Budućnost je pred svojim navijačima remizirala sa Zetom. Golubovčani su pod Goricom prvi zaprijetili i došli do prednosti preko Nikole Krstovića – mladi napadač iskoristio je dubinsku loptu i udarcem sa desetak metara pogodio mrežu Mijatovića. „Plavo-bijeli“ su do boda došli preko kapitena Nikača koji je u 80. minutu nadmudrio odbranu rivala.

Mladost je vratila na treće mjesto na tabeli ubjedljivom pobjedom na gostovanju Dečiću. „Romantičari“ su četiri puta tresli mrežu domaćih – tri puta se u strijelce upisao Adrović, dok je četvrti pogodak potpisao Marko Ćetković.

Rudar je pred svojim navijačima bio bolji od Grblja. Izabranicima Miodraga Vukotića bio je dovoljan pogodak Rodoljuba Paunovića u 73. minutu za novu prvenstvenu pobjedu.

Jedini duel u kojem nijie bilo pogodaka odigrali su Kom Eurozox i Iskra.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore koji se dodjeljuje najboljem strijelcu šampionata prvu poziciju dijele Igor Ivanović i Admir Adrović – napadači Sutjeske i Mladosti mreže rivala tresli su po 11 puta. Dva pogotka manje postigli su Ivan Vuković iz Grblja i Nikola Krstović iz Zete.

Rezultati
Budućnost – Zeta 1:1
Nikač 80’ – N. Krstović 17’ 

Rudar – Grbalj 1:0
Paunović 73' 

Sutjeska – Petrovac 1:0
Lončar 38’

Dečić – Mladost 1:4
Savićević 15’ – Adrović 9’, 38’, 82’, Ćetković 56’

Kom Eurozox – Iskra 0:0