Tokom posjete koje je orgnaizovana u skladu sa UEFA-inim Pravilnikom o licenciranju klubova obavljen je niz aktivnosti.

Delegacija Centra za edukaciju trenera FSCG na čelu sa direktorom dr Nikom Raičkovićem boravila u radnoj posjeti omladinskoj školi FK „Sutjeska“.

Delegacija je održala sastanak sa koordinatorom omladinske škole Dragoslavoom Albijanićem i svim trenerima mlađih kategorija nikšićkog kluba tokom kojeg je bilo riječi o stručnim temama iz oblasti omladinskog fudbala i modalitetima za unaprijeđenje istog u narednom periodu.

Takođe, analizirana je realizacija plaman i programa razvoja omladinskih kategorija FK „Sutjeska“ u proteklom periodu, nakon čega su predstavnici Centra za edukaciju prisustvovali treningu kadetske selekcije koji su vodili treneri Željko Radulović i Slaviša Mirković.

U sklopu posjete sekretar Centra za edukaciju trenera Boris Ljutica, koji je zadužen za sprovođenje Vameval testova u Crnoj Gori, u saradnji sa trenerima omladinskog pogona i kondicionim trenerom  FK „Sutjeska“ dr Kostom Goranovićem obavio je, po drugi put, funkcionalno terensko testiranje  mlađih kategorija.

Testiranjem po metodologiji  UEFA testiranja aerobne sposobnosti koje je poznatijie kao „Vameval test“ bili su obuhvaćeni uzrasti U-13, U-14, U-15, U-16 i U-17.

Podaci dobijeni ovim testiranjem značajno će pomoći trenerima u cilju daljeg planiranja i programiranja treninga razvoja idržljivosti mladih fudbalera. Ovaj projekat testiranja inače obuhvata cjelokupan prostor Crne Gore u nevedenim uzrastima, kontinuiranog je karaktera i FSCG ga realizuje  u saradnji sa UEFA.