Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena od vršnjaka iz Mađarske rezultatom 2:1... 

U-17 reprezentacija Crne Gore poražena je od Mađarske sa 2:1 u prijateljskom meču igranom u gradu Lipot.

Sva tri gola postignuta su iz jedanaesteraca i to u drugom poluvremenu. Domaćin je došao do prednosti od 2:0 preko Samuela Majora, koji je bio precizan u 59. i 62. minutu, dok je konačnih 2:1 postavio kapiten ,,sokola“ Ognjen Gašević u 66.

Isti igrač mogao je desetak minuta kasnije da donese izjednačenje, ali je oklijevao u situaciji ,,jedan na jedan“ sa protivničkim golmanom, dok je Nemanja Popović ubrzo nakon toga šutirao pored gola iskosa sa nešto više od deset metara.

- Prema prikazanoj igri, nijesmo zaslužili poraz. I kada smo primili dva gola nijesmo se predavali, već smo napadali, a na kraju smo mogli i do izjednačenja. Pred nama je još dosta rada, ali u stručnom štabu smo sigurni da smo na pravom putu, rekao je selektor Obren Sarić.

Isti rivali igraće prijateljski meč i u četvrtak 5. aprila, sa početkom u 11 časova.

Mađarska - Crna Gora 2:1

Stadion Mosonmađarovar, Lipot.

Sudija: Akoš Gal (Mađarska).

Strijelci
1:0 - Samuel Major 59'(p), 2:0 - Samuel Major 62'(p), 2:1 - Ognjen Gašević 66'(p)

Žuti kartoni
Samuel Major - Mađarska
Ognjen Gašević - Crna Gora

MAĐARSKA: Marsel Vaits, Dominik Godanj, Adam Čanj, Botond Balog, Ameriko Pereira, Gerge Ominger (Mihalj Kata), Andraš Nemet (Aleks Burzi), David Laslo, Samuel Major, Sabolč Salaj, Čaba Mešter (Rajmund Molar).
Selektor: Šandor Prajsinger.

CRNA GORA: Lazar Baltić, Stefan Dajević, Rastko Marsenić, Vuk Ćosić, Aldin Drndar (Đorđe Šaletić), Milan Vukotić, Ognjen Gašević, Blagota Marković, Milisav Perošević (Lazar Mijović), Nikola Janjić, Bogdan Obradović (Nemanja Popović).
Selektor: Obren Sarić.