Prvijencem Mirka Ivanića u reprezentativnom dresu i majstorijom Stefana Mugoše naša najbolja selekcija uspjela je da nadoknadi dva gola zaostatka i dođe do remija u prijateljskom meču sa Turskom...

Reprezentacija Crne Gore remizirala je u drugoj utakmici odigranoj u 2018. godini – u lijepom ambijentu na Gradskom stadionu u Podgorici viđena je odlična fudbalska predstava najboljih selekcija Crne Gore i Turske koja je završena rezultatom 2:2.

„Sokoli“ su u premijernom nastupu pred svojim navijačima u novoj sezoni pokazali mnogo toga, od nesigurnog starta i dva primljena gola do dominacije u nastavku meča i zasluženog izejdnačenja u samom finišu.

Mlada i veoma motivisana selekcija Turske iskoristila je sve nedostatke u igri našeg najboljeg tima tokom prvih dvadesetak minuta duela. Ofanziva Lučeskuovih izabranika i momenti nepažnje „sokola“ omogućili su Džengizu Underu da rutiskom realizacijom donese prednost Turcima u 11. minutu, koju je, nakon prekida u 24. minutu duplirao visoki defanzivac Jokuslu.

Drugi pogodak protivnika „trgao“ je Tumbakovićeve izabranike koji su krenuli jače i odlučnije ka golu rivala. Prvi je zaprijetio Savić – udarac glavom našeg kapitena sa gol linije je skinuo Ajhan. Nešto kasnije su pokušali Marušić i Vešović ali su njihovi udraci završili pored gola gostiju.

Nadoknada vremena donijela je najljepšu akciju našeg tima u prvom dijelu. Odličnim pasom Vešović je izbacio Tomaševića samog po lijevoj strani nakon čega je uslijedio perfektan centaršut našeg beka kojim je u kaznenom prostoru pronašao Ivanića. Vezista Bate Borisova nadvisio je sve čuvare i potpisao prvi pogodak u dresu „hrabrih sokola“.

U istom ritmu „sokoli“ su nastavli u drugom poluvremenu, pa je već nakon nekoliko minuta igre Babakan kranjim naporom spasio mrežu od udarca Marušića. Nakon udarca glavom Simića protivniku nije bilo spasa ali je lopta završila iznad prečke.

Nagrada za dobru igru stigla je tri minuta prije kraja susreta nakon tečne akcije našeg tima koju je krunisao Mugoša – rezervista na današnjem susretu pokazao je izuetnu napadaču klasu, izbacio jednog rivala iz igre „lažnjakom“ lijevom nogom a zatim plasiranim udarcem desnom nogom pogodio nebranjeni dio gola gostiju.

Reprezentaciju Crne Gore čeka pauza do maja i novih prijateljskih duela sa selekcijom Bosne i Hercegovine koji se igra 28. maja u Zenici i duela sa Slovenijom u Podgorici koji je na programu 2. juna.

Crna Gora – Turska 2:2

Gradski stadion, Podgorica.
Gledalaca: 6.000

Sudija: Milorad Mažić (Srbija). 

Strijelci
0:1 – Džengiz Under 11', 0:2 – Okaj Jokuslu 24', 1:2 – Mirko Ivanić 45'+1', 2:2 – Stefan Mugoša 87' 

Žuti kartoni
Žarko Tomašević, Marko Simić – Crna Gora
Ajhan Kan – Turska

Crna Gora: Danijel Petković, Nikola Vukčević, Žarko Tomašević, Marko Vešović, Marko Janković (od 90'+1. Emrah Klimenta), Fatos Bećiraj (od 79. Vladimir Jovović), Stefan Savić (od 89. Aleksandar Boljević), Aleksandar Šćekić, Mirko Ivanić (od 67. Stefan Mugoša), Marko Simić, Adam Marušić (od 79. Filip Stojković).
Selektor: Ljubiša Tumbaković.

Turska: Volkan Babakan, Hasan Ali Kaldirim (od 76. Omer Bajram), Okaj Jokuslu (od 46. Irfan Džan Kahveči), Dženk Tosun (od 76. Enes Unal), Hakan Ćalanoglu (od 69. Emre Akbaba), Jusuf Jazidži (od 69. Serdar Guler), Čaglar Sojundžu, Mahmut Takdemir, Mehmet Topal, Džengiz Under (od 77. Junus Mali), Ajhan Kan.
Selektor: Mirčea Lučesku.