,,Sokoli“ u utorak na Gradskom stadionu u Podgorici igraju drugi prijateljski meč u 2018. godni...

Selektor ,,A“ reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković sjutrašnji duel protiv Turske vidi kao još jednu dobru provjeru uoči takmičarskog ciklusa koji počinje u septembru.

- Kroz utakmice koje imamo do septembra želimo da napravimo još jednu provjeru, da igrači imaju veću minutažu da se iskažu. Dolazi nam Turska i vjerujem da će se utakmica odigrati u ljepšem ambijentu i atmosferi nego što je bio slučaj na Kipru. Igramo protiv ekipe koja je kvalitetnija i protiv takvog protivnika igrači mogu da se iskažu, rekao je selektor Tumbakvoić.

Rezimirajući utakmicu na Kipru iskusni stručnjak je istakao da je ispunjen cilj zacrtan pred tu utakmicu.

- Ne tražimo opravdanje za utakmicu na Kipru u načinu na koji su oni igrali, nervozi koju su iskazali i nefudbalskoj atmoferi sa samo hiljadu gledalaca, čudnom vremenu... Vidjeli smo ono što smo željeli na toj utamici i time je cilj ispunjen, dodao je kormilar „hrabrih sokola“, uz konstataciju da je uvijek teško u prijateljske mečeve ući kao u takmičarske.

Selektor se osvrnuo i na igrače koji su tu, a koji ranije nijesu imali veću minutažu.

- To je sve dio procesa. Jedna grupa igrača je tu, koje nije bilo ranije. U maju i junu sigurno neće biti određene grupe igrača... Pratimo sve igrače koji su kandidati za nacionalni tim kako bi vidjeli mogu li da odgovore zahtjevima koji se traže, rekao je Tumbaković.

Vezsita našeg najboljeg tima Nikola Vukčević očekuje tešku utakmicu protiv reprezentacije Turske.

- Očekujemo veoma tešku utakmicu. Znamo da reprezentacija Turske ima odlične igrače, igrali smo prije dvije godine sa njima ali od tada su podmladili ekipu. Što se tiče nas, u svaku utakmicu koja se igra za reprezentaciju i državu ulazimo sa imperativom da ostvarimo što bolji rezultat, bez obzira je li u pitanju  prijateljska ili kvalifikaciona utakmica. Svaki igrač mora da da maksimum kako bi opravdao dres nacionalnog tima, kazao je Vukčević.

Igrač koji je meč na Kipru završio sa kapitenskom trakom na ruci ističe da svi igrači imaju izuzetan motiv kada nastupaju za reprezentaciju.

- Mislim da svi imamo motiv kada igramo za našu reprezentaciju, bez obzira da li igramo protiv Litenštajna, Kipra ili Turske. Motiva nije falilo protiv Kipra. Ipak, drugačije je kada igramo pred našim navijačima, tada moramo da pružimo što bolju igru, dodao je vezista „sokola“.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića će danas od 17 časova odraditi posljednji trening uoči meča sa Turskom, koji je na programu sjutra od 19.10 časova.