Bez pogodaka u duelu Kipra i Crne Gore na GSP stadionu u Nikoziji... 

Reprezentacija Crne Gore upisala je remi u prvom meču odigranom u 2018. godini – „sokoli“ su na gostovanju Kipru odigrali susret bez pogodaka. 

Meč u kojem je selektor Tumbaković ukazao priliku igračima koji su imali manju minutažu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo donio je terensku inicijativu naše tima, veći posjed lopte i strpljivo građenje igre. Takav pristup u prvom dijelu donio je nekoliko dobrih pokušaja, prije svega kapitena Jovetića, dok su u nastavku najbolje akcije došle nakon kontranapada.

Prvo veliko uzbuđenje na utakmici viđeno je u u 16. minutu - Jovetić je projektilom sa više od dvadeset metara natjerao kiparskog čuvara na bravuru kojom je, uz pomoć prečke, uspio da sačuva mrežu. Dva minuta kasnije, nakon odlične solo akcije Ivanića, Kiprani su uspjeli da zaustave pokušaj Bećiraja.

Naš kapiten, koji je u Nikoziji odigrao 50. meč u dresu „hrabrih sokola“, pokušao je u 33. minutu direktno iz slobodnog udarca ali je lopta završila pored gola protivnika.

Nastavak meča donio je isti ritam igre, „sokoli“ su bili ti koji diktiraju tempo ali su uporni i disciplinovani Kiprani prvi uspjeli da zaprijete.

Domaćin je bio veoma blizu prednosti u 55. minutu nakon centaršuta Kristofija i pokušaja glavom Pierosa, koji je završio nedaleko od desne stative Mijatovićevog gola.

„Sokoli“ su bili blizu vodećeg pogotka u 75. minutu ali je golman Pardo, još jednom uz pomoć prečke, uspio da zaustavu pokušaj Jovovića sa ivice kaznenog prosotra.

Današnji duel na Kipru bio je treći međusobni susret dvije selekcije. Prethodna dva meča, odigraa u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2010. godine u Južnoj Africi, završena su bez pobjednika. 

Reprezentaciju Crne Gore nakon duela u Nikoziji očekuje prijateljska utakmica sa Turskom koja se igra 27. marta na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 19:10 časova.

Kipar – Crna Gora 0:0

GSP stadion, Nikozija.

Sudija: Roi Reinšreiber (Izrael).

Žuti kartoni
Kostakis Aritmatas – Kipar
Nikola Vukčević, Žarko Tomašević, Mirko Ivanić – Crna Gora

Kipar: Urko Pardo, Nikola Joanu (od 46. Renato Žoao Inacio Margasa), Jorgos Merkis, Jason Demetriu, Dimitros Froksilias (od 63. Antoniu Minas), Dimitris Kristofi (od 73. Onisiforos Rushias), Sotiriu Pieros (od 85. Vasilios Papafotis), Joanis Kusulos (od 79. Fanos Katelaris), Anotoni Georgiu (od 79. Jorgos Ekonomides), Kostakis Aritmatas, Konstantions Laifis.
Selektor: Ran Ben Simon.

Crna Gora: Milan Mijatović, Filip Stojković (od 65. Adam Marušić), Nikola Vukčević, Nemanja Mijušković (od 78. Marko Vešović), Žarko Tomašević, Stevan Jovetić (od 65. Marko Bakić), Fatos Bećiraj (od 36. Stefan Mugoša), Stefan Savić (od 46. Ermah Klimenta), Vladimir Jovović, Damir Kojašević (od 65. Sead Hakšabanović), Mirko Ivanić.
Selektor: Ljubiša Tumbaković.