Fudbaleri Lovćena nastavili su seriju iznenađenja - nakon pobjede nad Zetom na otvaranju šampionata, Cetinjani su uspjeli da savladaju i Mogren u gostima sa 3:1 i naprave najveće iznenađenje kola. Derbi drugog kola T-Com 1.CFL donio je vatromet golova nakon kojeg se radovala Budućnost - "plavi" su pred svojim navijačima savladali Zetu sa 4:2 i značajno popravili utisak nakon blijedog izdanja sa otvaranja sezone. Utakmicu je obilježio povratnik Đorđije Ćetković koji je na svojoj prvoj utakmici u sezoni postigao dva gola. 

MOGREN - LOVĆEN 1:3
Nakon Zete i Mogren je morao da položi oružje pred raspoloženim sastavom Lovćena. Cetinjani su do prednosti stigli već u prvom minutu preko Stevovića, koji je mrežu Popovića zatresao i u 18. minutu i najavio veliku senzaciju na "Lugovima". Aktuelni šampion je uspio da smanji zaostatak golom najboljeg strijelca lige Milića neposredno prije odlaska na odmor, ali ni u drugom poluvremenu nije opravdao ulogu favorita.

Mogren je, istina, imao inicijativu i napadao, dok je Lovćen strpljivo čekao svoju priliku koja je došla u 62. minutu kada se u listu strijelaca upisao i Jablan. Kako se meč bližio kraju, tako su i napadi Budvana postajali manje opasni po dobru odbranu Cetinjana koji su na kraju odnijeli tri velika boda.

KOM - GRBALJ 1:0
Gol Cicmila u 36. minutu bio je dovoljan fudbalerima Koma da savladaju Grbalj na Zlatici i polete ka vrhu tabele. U predgrađu Podgorice viđena je ravnopravna borba dva mlada tima u kojoj je domaćin za nijansu bio bolji tim i na kraju zasluženo slavio.

Gostima iz Radanovića ovo je drugi poraz u isto toliko kola, pa sada leže na dnu tabele T-Com prve crnogorske fudbalske lige.

PETROVAC MORNAR 4:2
Utakmice Petrovca i dalje su garant za golove i uzbuđenja - aktuelni osvajač Kupa savladao je na svom terenu borbeni sastav Mornara i iskupio se za poraz u Pljevljima u prošlom kolu. Domaćin je poveo golom Lakića u 21. minutu da bi dva minuta kasnije uzvratio Madžar. Slična situacija viđena je i krajem prvog poluvremena kada je na pogodak Đuraškovića u 42. minutu samo minut kasnije odgovorio vezista gostiju Šofranac.

Ipak, Petrovac je nepunih 60 sekundi kasnije ponovo stekao prendost novim golom Lakića, koju je u drugom poluvremenu sačuvao bez većih problema. Pobjedu domaćina ovjerio je zlatni "džoker" Petrovčana Rotković koji je pogodio u 66. minutu.

DEČIĆ - BERANE 2:1
Fudbaleri Dečića su u Ulcinju savladali Berane i upisali prvu pobjedu u sezoni. Ekipa iz Tuzi završila je posao već u prvom poluvremenu - vođstvo domaćima donio je novajlija Grbović u 21. minutu, da bi četiri minuta kasnije mrežu Beranaca pogodio i defanzivac Kuč.

Gosti su uspjeli da smanje zaostatak u 53. minutu preko Akovića, ali je Dečić bez većih problema do kraja sačuvao gol prednosti i stigao do važna tri boda.

BUDUĆNOST - ZETA 4:2

Budućnost je odlično počela utakmicu i već u 12. minutu povela efektnim golom Petra Vukčevića koji je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio dalji ugao protivničkog gola. Nepunih 15 minuta kasnije, domaćin je imao dva gola prednosti - Vukčević je izborio penal koji je u gol pretvorio Ivan Vuković. Zeta je znala da uzvrati, pa je u 33. minutu Knežević je glavom smanjio zaostatak svog tima, da bi u 75. minutu gost izjednačio preko kapitena Kaluđerovića, koji je pogodio sa bijele tačke.

Radost gostiju trajala je samo tri minuta, kada je stvar u svoje ruke uzeo rezervista Ćetković i sa dva gola (u 79. i 82. minutu) donio svom timu pobjedu u derbiju.

SUTJESKA - RUDAR 1:2

Rudar je u Nikšiću upisao i drugu pobjedu u šampionatu i najavio da će ove sezone biti ozbiljan kandidat za titulu. Pljevljaci su poveli u osmom minutu golom Ranđelovića sa bijele tačke, a na drugi gol se čekalo do 72. minuta kada se u listu strijelaca upisao Zec.

Nikšićani su odbili da se predaju - fantastičnim golom Međedovića, koji je sa 30-ak metara pocijepao mrežu Pljevljaka, Sutjeska je uspjela da se vrati u meč u sudijskoj nadoknadi, ali za konačan preokret nisu imali dovoljno snage, ni sreće.

Rezultati

Mogren - Lovćen 1:3
Kom - Grbalj 1:0
Petrovac - Mornar 4:2 Dečić - Berane 2:1
0:1 - Stevović 1' 1:0 - Cicmil 36' 1:0 - Lakić 21' 1:0 - Grbović 22'
0:2 - Stevović 18' 1:1 - Madžar 23' 2:0 - Kuč 26'
1:2 - Milić 41' 2:1 - Đurašković 42' 2:1 - Aković 53'
1:3 - Jablan 62' 2:2 - Šofranac 43'
3:2 - Lakić 44'
4:2 - Rotković 66'
Petak
Budućnost - Zeta 4:2
Sutjeska - Rudar 1:2
1:0 - P.Vukčević 12'
0:1 - Ranđelović 8' (p)
2:0 - I.Vuković 26' (p)
0:2 - Zec 72'
2:1 - Knežević 33'
1:2 - Međedović 90'
2:2 - Kaluđerović 75' (p)

3:2 - Ćetković 78'

4:2 - Ćetković 82'