Omladinska reprezentacija ponovo bolja od Bjelorusije.

 

U-19 selekcija Crne Gore savladala je Bjelorusiju i u drugom prijateljskom meču. Izabranici Milorada Pekovića postigli su dva gola, ali i imali još nekoliko šansi za ubjedljiviju pobjedu.

Vođstvo ,,sokolima“ donio je vezista Miloš Brnović u 59. minutu lijepim golom iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara. Dvadesetak minuta kasnije, Sergej Grubač je iskoristio centaršut Nikole Stanišića i postavio konačan rezultat.

- Odigrali smo još jednu dobru utakmicu i pobijedili. Malo smo mijenjali u odnosu na prvi meč, priliku su dobili igrači koji su igrali manje u prethodnom periodu, ali nas to nije poremetilo. Dobro je zbog samopouzdanja što smo pobijedili, ali naravno da nema opuštanja, izjavio je selektor Peković.

Iza njega su dvije prijateljske utakmice i desetak dana rada sa ovom ekipom.

- Rano je govoriti o očekivanjima, ali je jasno da u ovoj ekipi ima dosta kvalitetnih i talentovanih igrača. Međutim, važno je da se oni u svojim klubovima izbore za minutažu i što lakše prođu kroz period prelaska u seniore, što je teško za svakog igrača. Ukoliko to urade na što bolji način i nastave sa ozbiljnim radom, onda će to biti veoma dobro za reprezentaciju. Nama u stručnom štabu sada preostaje da izanaliziramo urađeno do sada i pokušamo da popravimo neke segmente igre u kojima postoji prostor za napredak, dodao je Peković.

Crna Gora - Bjelorusija 2:0

Stadion Stari ribnjak, Podgorica.

Sudija: Marko Čupić.

Strijelci
1:0 Miloš Brnović 59', 2:0 Sergej Grubač 79'

Žuti kartoni
Vladislav Glinski, Maksim Mjakiš, Kiril Kirilenka - Bjelorusija

Crveni kartoni
Vladislav Glinski 65.', Maksim Mjakiš 78' - Bjelorusija 

Crna Gora: Balša Popović, Miloš Brnović, Anto Babić, Srđan Krstović, Nikola Stanišić (Danilo Pešukić), Marko Rakonjac (Sergej Grubač), Danilo Bracanović, Džonatan Drešaj (Aleksandar Vlahović), Slobodan Perišić, Aleksa Latković (Petar Pavlićević), Luka Tiganj (Filip Filipović).
Selektor: Milorad Peković.

Bjelorusija: Artur Malijevski, Džijanis Gruževski (Roman Vjagera), Danil Mirosnikov, Aljaksej Lorjak (Artsjom Pjatrenka), Vladislav Glinski, Maksim Mjakiš, Kiril Kirilenka, Dimitri Sibljov (Aljaksandr Nemirko), Pavel Gorbać, Javgen Sakuta (Pavel Seleznjev), Ilja Valjsijević.
Selektor: Kiril Alševski.