Nakon 21. odigranog kola Telekom 1. CFL ekipa Sutjeske ima 14 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca...

Sutjeska je pred svojim navijačima ispravila grešku iz premijernog kola proljećnog dijela šampionata i savladala ekipu Isrke. Prvo poluvrijeme meča u Nikšiću donijelo je tri pogotka – Merdović je u 11. minutu donio prednost domaćinu, deset minuta kasnije Driničić je izjednačio, da bi u 33. minutu Lončar po drugi put natjerao Danilovgrađane da vade loptu iz mreže. U sudijskoj nadoknadi vremena u drugom poluvremenu Igor Ivanović je desetim ovosezonskim pogotkom potvrdio trijumf Nikšićana.

Derbi meč kola odigrali su gradski rivali iz Podgorice, ekipe Budućnosti i Mladosti. Meč na našem najvećem stadionu završen je podjelom bodova – „plavo-bijeli“ su bili bolji u prvom dijelu susreta, dok su u nastavku gosti imali više prilika. Već na samom startu, u drugom minutu, odbrana „romantičara“ je kapitulirala. Grešku protivničkih defanzivaca iskoristio je Raičević koji je udracem sa ivice kaznenog prostora matirao Ljuljanovića. Mladost je do izjednačenja došla u uvodnom dijelu nastavka zahvaljujući defanzivcu Tomiću koji iskoristio asistenciju Ćetkovića i donio bod svom timu.

Rudar je zahvaljujući iskusnim napadačima, Radomiru Đaloviću i Rodoljubu Paunoviću, došao do sva tri boda u odmjeravanju snaga sa Petrovcem. Nekadašnji reprezentativac u 50. minutu je pogodio za prednost Pljevljaka, koju je samo dva minuta kasnije anulirao Boričić. Ipak, u 54. minutu Đalović je ponovo bio spretan i vratio prednost svom timu, da bi u sudijskoj nadoknadi Paunović potvrdio pobjedu izabranika Miodraga Vukotića.

Zeta je jedini tim koji je u 21. kolu elitnog takmičenja osvojio sva tri boda u gostima – Golubovčani su trijumfovali na gostovanju Kom Eurozoksu. Pitanje pobjednika riješeno je na samom startu, već u petom minutu, kada je Nemanja Cavnić zatresao mrežu domaćih. Pobjeda Zete mogla je biti i ubjedljivija ali je Nikola Krstović u 76. minutu propustio da realizuje najstrožiju kaznu.

Jedini susret u 21. kolu u kojem nije bilo pogodaka odigran je u Tuzima gdje su snage odmjerili Dečić i Grbalj.

Rezultati

Budućnost – Mladost 1:1
Raičević 2' – Tomić 53'

Rudar – Petrovac 3:1
Đalović 50', 54', Paunović 90'+3' – Boričić 53'

Kom Eurozox – Zeta 0:1
Cavnić 5'

Sutjeska – Iskra 3:1
Merdović 11', Lončar 33', Ivanović 90'+3' – Drinčić 21'

Dečić – Grbalj 0:0