CRNA GORA - VELS 2:1

U prelijepoj fudbalskoj predstavi reprezentacija Crne Gore ponovo je zagrijala srca svojih navijača - "sokoli" su u Podgorici nadigrali i savladali najbolji tim Velsa sa 2:1 i ulili veliki optimizam svojim navijačima pred predstojeće kvalifikacione duele sa Bugarskom i Kiprom. "Sokoli" su do pobjede došli zahvaljujući golovima Jovetića i Đalovića, a nedostajalo je samo malo sreće da pobjeda bude i ubjedljivija.


Selekcija Velsa je došla sa namjerom da se nadigrava i pokuša da poveže treću pobjedu u nizu, ali je umjesto toga dobila pravi čas modernog fudbala. U našem timu sve je besprekorno funkcionisalo - odbrana je sa lakoćom odbijala pokušaje protivnika, vezni red je "sakrio" loptu agresivnom protivniku, dok su naši napadači bili neriješiva enigma za korpulentne protivničke štopere.

Gosti su prvi put kapitulirali već u 31. minutu kada je Vukčević zagradio Gabidona u protivničkom šesnaestercu i natjerao zvijezdu Vest Hema da ga sruši. Sa bijele tačke Stevan Jovetić je bio neumoljiv, kao i mnogo puta do sada. Neposredno pred odlazak na odmor, domaćin je duplirao prednost - Đalović je majstorski u gol pretvorio odlično proigravanje Vukčevića i sjajnim udarcem iskosa matirao Henesija.



U nastavku su oba trenera promiješala karte, ali se na terenu nije mnogo toga promijenilo. Velšani su, doduše, uspjeli da smanje zaostatak iz praktično jedine prave prilike u ovom dijelu u 52. minutu kada je Voks nakon odličnog centaršuta Ledlija glavom iznenadio još nezagrijanog Božovića. Do kraja meča igralo se samo na polovini Velsa, pred čijim golom su se ređale odlične prilike. Najbolju je propustio Jovetić čiji je udarac iskosa nakon sjajnog soloprodora zaustavila stativa, nakon čega Vukčević nije uspio da ugura loptu u protivničku mrežu.

Na koncu, prekinut je i period od osam mjeseci bez pobjede (iako se zapravo radilo o samo tri utakmice) i napravljena sjajna uvertira za predstojeće obaveze u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Selektor Zoran Filipović nije krio zadovoljstvo igrom svog tima.

- Večeras smo spojili dva važna elementa - lijepo i korisno. Ne samo da samo ostavili lijep utisak pred našom publikom, koja se očigledno uželjela reprezentativnih utakmica, već smo dobili i igrače koji će nam biti neophodno u predstojećim izazovima. Simon, Jovanović i Vlada Božović su se na pravi način vratili u tim i pokazali formu kakvu želimo da imaju pred mečeve sa Bugarskom i Kiprom. Mladi Nikolić je pokazao da se na njega može ozbiljno računati u bliskoj budućnosti, Fatos je još jednom pokazao koliko može, pa mi je jedino žao što nisam bio u mogućnosti da dam priliku i mladom Drašku Božoviću da debituje - rekao je Filipović.

Ni selektor "zmajeva" Džon Tošak nije štedio riječi hvale za protivničku ekipu.

- Večeras je pobijedila bolja selekcija. Moji momci su pružili koliko su mogli, ali su naišli na odličnu ekipu koja zna kako da iskoristi svoje kvalitete - istakao je iskusni stručnjak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CRNA GORA – VELS 2:1 (2:0)

Podgorica – Stadion pod Goricom.
Gledalaca: 5.000.

Sudija: Milorad Mažić (Srbija).

Golovi
1:0 - Jovetić 31'
2:0 - Đalović 45'
2:1 - Voks 52'

Žuti karton
Džudović - Crna Gora
Gabidon, Kolison - Vels


Crna Gora: Poleksić (od 46. Božović), Pavićević, Džudović, Batak (od 69. Pejović), Jovanović, Drinčić, Peković (od 62. Kašćelan), Božović (od 72. Nikolić), Vukčević (od 87. Novaković), Đalović (od 74. Bećiraj), Jovetić.

Vels: Henesi (od 46. Prajs), Ganter, Rikets, Viliams (od 46. Niakanga), Kolins (od 63, Morgan), Gabidon, Kolison, Ramzi (od 75. Koteril), Črč (od 46. Vouks), Ernšo, Ledli.