Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom meču odigranom u 2018. godini.

Naše najbolje igračice pretrpjele su minimalan poraz u odmjeravanju snaga sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Duel koji je danas odigran na Trening kampu FSCG riješen je već na samom početku, kada su gošće uspjele da udarcem iz daljine zatresu mrežu našeg gola. U strijelce se, udarcem sa dvadesetak metara, upisala Marija Aleksić u devetom minutu susreta.

Izabranice Mirka Marića, koji je danas debitovao na klupi naše najbolje ženske selekcije, bile su bolje od rivala u drugom dijelu susreta i u samom finiš u imale priliku da dođu do izjednačenja, ali je Slađana Bulatović bila neprecizna.

- Sve pohvale igračicama za igru koju su danas prikazale na izuzetno teškom terenu. Dale su maksimum mogućnosti, pokazale kako se bori za dres sa državnim grbom. Imali smo period nešto slabije igre u prvom dijelu, tokom kojeg je protivnik uspio da postigne pogodak. U nastavku smo bili bolji i imali veliku priliku da susret završimo pozitivnim rezultatom... Iako nismo uspjeli meč da završimo na način na koji smo željeli zadovoljni smo ovom provjerom, prvom u tekućoj godini, rekao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Milovan Milačić (Crna Gora).

Strijelac
0:1 - Marija Aleksić 9',

Crna Gora: Ines Obradović (Ivana Čabarkapa), Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Biljana Lončar, Slađana Bulatović (Biljana Vraneš), Milica Vulić (Helena Božić), Marija Vukčević (Željka Radanović), Armisa Kuč, Tamara Bojat (Jelena Karličić), Jadranka Pavićević (Jelena Vujadinović).
Selektor: Mirko Marić.

BiH: Almina Hodžić (Envera Hasanbegović), Valentina Šakotić, Amira Spahić, Aldina Hamzić (Antonela Radeljić), Marija Aleksić (Aida Hadžić), Dajana Spasojević (Merima Alibašić), Milena Nikolić, Alisa Spahić, Lidija Kuliš (Nikolina Vujadin), Alma Kamerić (Marina Lukić), Amela Kršo.
Selektor: Samira Hurem.