Seminar u Beleku ispratilo je preko hiljadu učesnika, od toga preko 600 trenera sa UEFA ,,Pro“ licencom.

Predstavnici Centra za edukaciju trenera FSCG, direktor Dr Niko Raičković i sekretar Boris Ljutica, boravili su od 7. do 10. januara na međunarodnom seminaru ,,FIFEX“, u organizaciji Fudbalskog saveza Turske. Seminar održan u Beleku za teme je, između ostalih, imao i produženje UEFA ,,Pro“ i UEFA ,,A“ trenerskih licenci.

Prvi dan seminara obilježilo je izlaganje selektora Turske Mirčee Lučeskua o nacionalnom timu i njegovoj budućnosti, dok se tehnički direktor UEFA Jan Lupesku osvrnuo na ključne faktore uspjeha u vrhunskom evropskom fudbalu. Za kraj prvog radnog dana, direktor ,,Johan Krojf instituta“ Mariel Koerhius prezentovala je zanimljivu temu o tome kako poboljšati uspješnost kroz trenersku edukaciju.

Dr Erez Morag se drugog radnog dana predstavio temom o teoriji i praksi sa inovacijama u sportu, dok je direktor FS Austrije Vilibald Rutensteiner govorio o unaprjeđenju fudbala i pozicioniranju igre. U panel diskusiji zanimljivo je bilo čuti velike zvijezde fudbala Samjuela Etoa i Fereira Pepea u interakciji sa trenerima i njihove poglede, kako na turske, tako i na ostale velike evropske trenere.

Seminar se završio diskusijom trenera Bešiktaša Senola Gunesa o turskoj fudbalskoj ligi i poređenju sa Ligom šampiona, kao i o edukaciji i uspjehu turskih trenera na najvećem nivou, zaključno sa sadašnjim stanjem u turskom fudbalu.

Najveći međunarodni trenerski seminar koji je održan u posljednjih pet godina u Evropi ispratilo je preko hiljadu učesnika, od toga preko 600 trenera sa UEFA Pro licencom iz cijelog svijeta.