Bogata izdavačka djelatnost Fudbalskog saveza u 2017. godini zaokružena je monografijom koju potpisuje Ivan Radović...

Za kraj godine u kojoj slavi jubilej od deset godina od prve utakmice ,,A“ reprezentacije, Fudbalski savez Crne Gore predstavio je monografiju ,,Čista desetka“, autora Ivana Radovića.

Impresivna monografija je obuhvatila prvih deset godina ,,hrabrih sokola“ kroz statističke podatke i priče sa nekim od glavnih aktera ovog lijepog i značajnog perioda - Mirka Vučinića, Stevana Jovetića, Stefana Savića... Autor ove publikacije je Ivan Radović, dugogodišnji šef Odjeljenja za medije FSCG, a sada član medijskog tima Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), koji je autor i monografije „Deset godina takmičenja“.

,,Čista desetka“ je još jedan u nizu izdavačkih projekata FSCG u 2017. godini. Nakon monografije „Crnogorski fudbal 1991 - 2016“ autora Branka Kirvokapića i „Crnogorsko-engleski fudbalski rječnik“ Milovana Đukanovića, kao i reizdanja knjige Novaka Jovanovića ,,Fudbal u Crnoj Gori do 1991. godine“. Pored ovih, kao redovna izdanja FSCG, ove godine izašli su „Godišnjak takmičenja“ i „Almanah reprezentativnih selekcija“.