Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama prvog kola T-Com 1. CFL.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i odgledanih TV snimaka, sa posebnim osvrtom na utakmice FK Dečić – FK Budućnost, FK Grbalj – FK Mogren i FK Berane – FK Sutjeska, Komisija je donijela sljedeće zaključke:

FK „Dečić“ – FK „Budućnost“
Diskreciono pravo sudije utakmice je da pokaže kolika je nadoknada izgubljenog vremena. Uzimajući u obzir da je u drugom poluvremenu izvršeno pet izmjena igrača kod obje ekipe, da je bilo povreda igrača kojima je ukazivana pomoć na terenu, kao i odugovlačenje igre domaćih igrača što kontrolor suđenja navodi u svom izvještaju, Komisija konstatuje da je sudija Pavle Radovanović ispravno nadoknadio izgubljeno vrijeme u kojem je gostujuća ekipa postigla regularan pogodak.

FK „Grbalj“ – FK „Mogren“
U 71. minutu drugi pomoćnik Miloš Asović pogrešno je procijenio položaj domaćeg napadača i poništio regularan pogodak domaćinu kod rezultata 2:3 što konstatuje kontrolor sudenja u svom izvještaju koji je pomoćnika ocijenio slabom ocjenom. Komisija je na osnovu TV snimka potrvdila ocjenu kontrolora.

FK „Berane“ – FK „Sutjeska“
TV snimak potvrđuje regularnost svih pogodaka postignutih na utakmici, pa ne stoji primjedba predstavnika gostiju po pitanju drugog pogotka koji su postili domaći fudbaleri.

Na preostale tri utakmice prvog kola T-Com 1. CFL nije bilo primjedbi na suđenje od strane klubova i kontrolora suđenja.