Danas je u Podgorici održana druga sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 na kojoj su razmatrani izvještaji o radu selektora svih reprezentativnih selekcija Crne Gore. Saradnja sa selektorom A reprezentacije Ljubišom Tumbakovićem produžena je za naredni ciklus kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava 2020. godine.

Izvršni odbor zahvalio se Aleksandru Miljenoviću, Borisu Miličkoviću i Dervišu Hadžiosmanoviću na dugogodišnjoj saradnji i doprinosu koji su ostavili u radu sa reprezentativnim selekcijama i imenovao Milorada Pekovića, Gorana Perišića i Mirka Marića na selektorske pozicije u trajanju od jedne godine. Peković će obavljati funkciju selektora omladinske reprezentacije, Perišić će voditi našu najmlađu selekciju (pioniri) dok će Mirko Marić biti zadužen za sve ženske selekcije.

Obren Sarić, koji je prethodne dvije godine vodio pionirsku selekciju, u narednih godinu dana biće na čelu kadetske reprezentacije, dok je Svetu Ljesaru produžen mandat na mjestu selektora Futsal reprezentacije Crne Gore.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici usvojio izvještaje komisija FSCG o jesenjoj polusezoni i kalendar takmičenja za proljećni dio takmičarske sezone 2017/2018. Telekom 1. CFL nastavlja se 20. februara dok će Druga liga startovati 4. marta. Posljednje kolo Telekom 1. CFL i Druge lige igra se 26. maja, dok je finale Kupa Crne Gore zakazano za 30. maj.

IO je prihvatio izvještaje Grassroots kancelarije FSCG, Centra za edukaciju trenera FSCG i Školskog fudbalskog saveza FSCG i verifikovao odluke Odbora za hitna pitanja FSCG.

Takođe, Izvršni odbor je prihvatio zahtjev FK „Zeta“ za pomoć u izgradnji reflektorskog osvjetljenja i uputio poziv svim klubovima da u narednom periodu, u partnerskom odnosu sa FSCG, pristupe izgradnji reflektora na svojim stadionima.